Gemeente Schiedam


Juli

Artoteek wordt Centrum voor Beeldende Kunst

29 juli 2008

De huidige Artoteek moet uitgroeien tot een volwaardig Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) in Schiedam. Het college heeft dinsdag 29 juli besloten om extra geld uit te trekken voor die transformatie. Verantwoordelijk wethouder Menno Siljee is blij met de nu gekozen formule: Op deze manier kunnen we de kunstuitleen behouden, zoals ook de gemeenteraad wil, maar wel op een moderner leest schoeien die veel meer Schiedammers zal aanspreken.

Doelstelling van het toekomstige CBK is om zoveel mogelijk mensen met actuele beeldende kunst, cultuur en creativiteit in contact te brengen. Naast de (traditionele) kunstuitleen zal het nieuwe CBK ruimte bieden voor:

* een servicebureau waar kunstenaars terecht kunnen met allerhande vragen en van waaruit cursussen gegeven worden
* een projectbureau van waaruit participatieprojecten worden gestart, educatieve projecten worden georganiseerd en opdrachten aan kunstenaars en instellingen worden verstrekt.

Participatieprojecten, Uitleen en Service: dat zijn de drie pijlers voor het centrum.

De Artoteek aan de s-Gravelandseweg is sinds 1 juli gesloten. Het nieuwe centrum vindt tijdelijk onderdak voor een periode van enkele jaren in de Boterstraat 81. De realisatie van het CBK zal in verschillende fasen verlopen. In november 2008 zal de Artoteek worden heropend op de nieuwe locatie in de Boterstraat. Verwachting is dat in maart 2009 het CBK geopend zal worden.

Klik hier voor meer informatie.