Datum: 4 augustus 2008

Katwijk Aanrijding tussen auto en bromfiets Op de kruising Commandeurslaan met de Zanderijweg gebeurde zaterdag 2 augustus rond 21.10 uur een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De 16 jarige bromfietser uit Katwijk raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De oorzaak van de aanrijding is dat de bromfietser geen voorrang verleende aan de auto die bestuurd werd door een 36 jarige vrouw uit Katwijk.

Rijnsburg Aanrijding tussen auto en fiets Bij een bocht van de Akkerwinde gebeurde zaterdag 2 augustus rond 20.40 uur een aanrijding tussen een auto en een fiets. De 52 jarige fietsster uit Katwijk raakte gewond en werd hoofd- en heupletsel overgebracht naar het LUMC. De oorzaak van de aanrijding is dat de 19 jarige automobilist uit Rijnsburg niet voldoende rechts hield. De fietssters die uit tegengestelde richting kwam werd daardoor geraakt.

Voorhout Auto gestolen na inbraak in woning Een auto van een bewoner van een woning aan de Haydnlaan is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus gestolen nadat er in de woning was ingebroken. Via de vermoedelijk niet afgesloten achterdeur kon men de woning binnenkomen nam daar een tas, portemonnee met diverse (bank)pasjes, een mobiele telefoon en autosleutels weg. Met die autosleutels werd een buiten geparkeerde rode Seat Cordoba gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen. Een buurtonderzoek heeft nog geen indicatie in de richting van de dader(s) gegeven.

Oegstgeest Jongens aangehouden voor vernieling bushokje Een 13 jarige jongen uit Teylingen en een 15 jarige jongen uit Leiderdorp zijn zondag 3 augustus rond 01.00 uur aangehouden nadat zij de ruiten van een bushokje aan de Abtspoelweg met stenen hadden ingegooid. Een passerende automobilist zag de jongens bezig en waarschuwde de politie. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens voor wie het niet de eerste keer was dat zij met de politie in aanraking kwamen.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets Agenten zagen zondagmiddag 3 augustus een aantal personen op de Milanenhorst sleutelen aan fietsen en bromfietsen en besloten het eens nader te bekijken. Een damesfiets bleek op 14 december in 2006 in Leiden te zijn gestolen. Een 31 jarige man uit Leiden die zei de eigenaar te zijn vertelde de agenten dat hij de fiets had gevonden. Hij werd aangehouden ter zake heling. De fiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 22 jarige man uit Leiden aangehouden wegens verdenking van mishandeling. Een 24 jarige Leidenaar deed aangifte nadat hij door de verdachte op de Breestraat was belaagd. De Leidenaar verklaart in zijn aangifte dat hij op zaterdag 2 augustus, rond 03.55 uur over de Breestraat liep toen hij door de verdachte werd aangesproken. Omdat de Leidenaar doorliep en geen aandacht schonk aan de verdachte kreeg hij een klap tegen zijn hoofd aan. Er ontstond vervolgens een worsteling waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. De Leidenaar kon op een gegeven moment de politie bellen, tijdens het telefoongesprek kreeg hij nog een paar duwen van de verdachte. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte aanhouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alphen aan den Rijn Inbrekers op heterdaad aangehouden De politie heeft op zaterdagavond 2 augustus, rond 23.45 uur, twee jongens op verdenking van inbraak aangehouden. De politie kon de verdachte aanhouden, nadat een alerte getuige belde nadat hij zag dat er werd ingebroken in een woning aan de Binkhorst.

De politie ging direct ter plaatse en zag dat de inbrekers nog in de woning waren. Agenten konden de twee verdachten snel aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Alphen zijn op het politiebureau gehoord en hebben de inbraak bekend.

Bewoners op vakantie De bewoners werden op hun vakantieadres geconfronteerd met de inbraak in hun woning. Zij hebben hun vakantie onderbroken om aangifte te doen en de ravage in huis op te ruimen zodat zij een lijst met vermiste goederen aan de politie kunnen doorgegeven.

De politie zet het onderzoek voort. In het onderzoek zal ook gekeken worden of de verdachten voor meerdere inbraken verantwoordelijk zijn. De twee zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Noorden Vernieling bushokje De politie heeft een 20 jarige jongen uit Woerdense Verlaat, een 19 jarige jongen uit Noorden en een 16 jarig meisje uit Amsterdam verhoord over een vernieling van een bushokje aan de Voorweg. Zondag 3 augustus rond 02.30 uur werd daar een posterhouder opengemaakt en werden de posters er uitgehaald. Ook werd een ruit van het hokje vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen Lastige man aangehouden De politie heeft zaterdag 2 augustus een 33 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man viel rond 11.00 uur bij de Eendrachtweg, plaatselijk ook bekend als het Schelpenpad, een vrouw uit Zevenhuizen lastig. De vrouw liep daar haar honden uit te laten toen hij haar benaderde, haar hand wilde pakken, avances maakte en daarna probeerde haar portemonnee uit haar broekzak te halen. Door om zich heen te slaan en op het grommen van de honden, kwam de man op andere gedachten en liep weg. De echtgenoot en buurtbewoners zochten vervolgens naar hem en schakelden daarbij de politie in. Uiteindelijk werd hij op de Tweemanspolder aangehouden. Na zijn verhoor en overleg met justitie is de verdachte die avond weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor ondermeer poging tot beroving.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305 ---- --