Gemeente Schiedam


Juli

Parkeren achter station Schiedam Centrum weer twee euro per dag

30 juli 2008

Het parkeertarief achter station Schiedam Centrum gaat weer terug naar het oude bedrag van twee euro per dag. Dat is het resultaat van intensieve onderhandelingen van wethouder Maarten Groene met de eigenaar van het terrein, NS Poort.

In opdracht van NS Poort zijn begin dit jaar tweehonderd en vijftig tijdelijke Park en Ride plaatsen achter het station aangelegd. Deze parkeerplaatsen dienen deels ter vervanging van het gemeentelijke parkeerterrein dat door de bouw van het DCMR gebouw moest verdwijnen. Afgesproken was dat daar het al bestaande tarief van twee euro per dag gehandhaafd zou blijven.

Die afspraak werd echter niet goed in de praktijk gebracht. NS Poort is hier direct op aangesproken en heeft de tarieven vervolgens verlaagd, maar ook de nieuwe prijzen waren nog niet conform de afspraken. Daarover is opnieuw overleg geweest met NS Poort. Het tarief is inmiddels weer terug op het oude bedrag. Ik ben zeer tevreden dat de onderhandelingen tot het gewenste resultaat hebben geleid, aldus wethouder Maarten Groene.

Het parkeerterrein is bestemd voor reizigers met het openbaar vervoer. Als de bezettingsgraad te hoog wordt, heeft NS Poort de mogelijkheid om vanaf 2009 te gaan differentiëren met het tarief om zo te zorgen voor voldoende parkeerplekken voor OV-gebruikers. Op het moment dat de P+R garage in fase 5 van Schieveste haar deuren opent zal het tijdelijke parkeerterrein verdwijnen.
Klik hier voor meer informatie.