KNHS


Dublin laatste halte voor finale Super League Barcelona 4 augustus 2008

ERMELO/DUBLIN (KNHS) - Na zes wedstrijden staan de Nederlandse springruiters nog steeds op de tweede plaats in de strijd om de eindoverwinning in de Samsung Super League. Er kom nog twee wedstrijden. Komend weekeinde, vrijdag 8 augustus, in Dublin en half september de finale in Barcelona, waar dubbele punten worden verdeeld. Gezien de uiterst geringe verschillen tussen de deelnemende landen zijn aanzienlijke verschuivingen nog immer mogelijk.

Voor het Nederlandse team heeft bondscoach Rob Ehrens dit keer gekozen voor: Gert-Jan Bruggink (Weerselo) met Primeval Wings, Piet Raijmakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin, Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Oliver Q en Mathijs van Asten (IJsselsteyn L.) met VDL Groep Castella. Als reserve gaat mee Jurgen Stenfert (Doesburg) met BMC Okometa.

Bondscoach Rob Ehrens, die zelf inmiddels met het Nederlandse springteam is vertrokken naar de Olympische Spelen, heeft zijn taken gedelegeerd aan Sven Harmsen, die als bondscoach bij de junioren en young riders nu ook tijdelijk de senioren onder zijn hoede neemt. De Samsung Super league wedstrijd gaat op vrijdag 8 augustus van start om 15.20 uur (Nederlandse tijd).

De verwachting dat in Hickstead het juist de landen zouden zijn die niet met een team op de Olympische Spelen aanwezig zijn, zoals België en Ierland, die de laatste wedstrijden zouden aangrijpen om punten te vergaren, werd in daar niet bewaarheid. Toch mag van de Ieren in hun thuiswedstrijd verwacht worden dat zij er alles aan zullen doen om op de met tradities doordrenkte terreinen van de Royal Horse Show de overwinning op te eisen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.dublinhorseshow.com

Tussenstand na 6 wedstrijden:


1) Duitsland - 42

2) Nederland - 31.5

3) Groot-Brittannië - 29.5

4) USA - 21.83

5) België - 21.5

6) Zwitserland - 20.08

7) Ierland - 16.83

8) Zweden - 11.75

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)