Alphen aan den Rijn - Inbrekers op heterdaad aangehouden

Alphen aan den Rijn , 04-08-2008 o De politie heeft op zaterdagavond 2 augustus, rond 23.45 uur, twee jongens op verdenking van inbraak aangehouden. De politie kon de verdachte aanhouden, nadat een alerte getuige belde nadat hij zag dat er werd ingebroken in een woning aan de Binkhorst.

De politie ging direct ter plaatse en zag dat de inbrekers nog in de woning waren. Agenten konden de twee verdachten snel aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Alphen zijn op het politiebureau gehoord en hebben de inbraak bekend.

Bewoners op vakantie De bewoners werden op hun vakantieadres geconfronteerd met de inbraak in hun woning. Zij hebben hun vakantie onderbroken om aangifte te doen en de ravage in huis op te ruimen zodat zij een lijst met vermiste goederen aan de politie kunnen doorgegeven.

De politie zet het onderzoek voort. In het onderzoek zal ook gekeken worden of de verdachten voor meerdere inbraken verantwoordelijk zijn. De twee zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.