Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 04-08-2008

Honden bijten dieren dood

SOEST De politie heeft zondagmorgen twee honden gevangen die kort daarvoor een aantal dieren hadden doodgebeten.

Rond 08.05 uur werd de politie gewaarschuwd dat twee loslopende honden door de afrastering bij een woning op de Molenstraat waren gebroken en een aantal dieren waaronder twee cavias, zes konijnen en een kip hadden doodgebeten. Twee schapen, die ook op het terrein liepen, hadden zich verborgen in een openstaande schuur en ontsnapten op die manier aan hun mogelijk noodlot.

Omdat de honden voorzien waren van een kokertje waarop de adresgegevens van de eigenaren stond vermeld werden zij ontboden aan het politiebureau. Eén van de eigenaren, een 41-jarige inwoner van Grootschermer, vertelde dat beide honden op een afgesloten terrein op de Beukenlaan liepen en kennelijk kans hadden gezien om te ontsnappen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De honden zijn inbeslaggenomen en justitie beslist over de teruggave.

Vechtpartij met gewonde

SOEST Op maandagmorgen rond 00.20 uur kreeg de politie de melding dat er op de Smitsweg een vechtpartij tussen meerdere personen plaatsvond waarbij kennelijk iemand gewond was geraakt.

Ter plaatse bleek dat er een onenigheid was geweest tussen twee groepen personen waarbij een 21-jarige inwoner van Soest gewond was geraakt nadat hij was gestoken met een mes.

Na onderzoek werden in de directe omgeving en bij een woning op de Smitsweg vier verdachten aangehouden. Het gaat allen om inwoners van Soest in de leeftijd tussen 18 en 31 jaar. Zij zijn ingesloten in het arrestantencomplex van de politie in Houten.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en voor behandeling opgenomen. De politie zet het onderzoek naar de toedracht voort.