Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 04-08-2008

Onder invloed

BREUKELEN Op de Kanaaldijk West is zondag 3 augustus een beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 07.10 uur controleerden agenten het kenteken van een auto. Het bleek dat het voertuig niet APK gekeurd was. Toen de agenten de bestuurder hierop wezen, roken ze een alcohollucht. De 22-jarige man uit Kamerik moest blazen en had teveel gedronken. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees uit dat de man 520 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Automobilist rijdt door na aanrijding

AMSTELHOEK Een automobilist is zondagmorgen 3 augustus doorgereden nadat hij een aanrijding veroorzaakte. Een fietser raakte gewond.

Omstreeks 01.30 uur wilde een 18-jarige man uit Mijdrecht met zijn fiets een oversteekplaats op de kruising Mijdrechtse Zuwe Piet Heinlaan oversteken. De man had groen licht en stak over. Plotseling werd hij halverwege de oversteekplaats aangereden door een zwarte personenauto die geen verlichting voerde. De automobilist kwam met hoge snelheid uit de richting van Uithoorn gereden en raakte de fietser aan de achterkant, waardoor die ten val kwam en hard met zijn hoofd op het wegdek belandde. De man verloor enkele tijd het bewustzijn, heeft zijn weg vervolgd toen hij bijkwam en is later op eigen gelegenheid naar de dokter gegaan. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden op tel: 0900-8844.