Persberichten Utrecht stad, 10.20 uur

Utrecht, 04-08-2008

Man onder invloed rent weg bij verkeersongeval

UTRECHT Zondagavond rond 19.30 uur werd de politie naar de Daalsetunnel gestuurd in verband met een kop-staart aanrijding. Ter plaatse gekomen zagen de politieagenten 3 voertuigen voor het verkeerslicht staan met schade. Vervolgens zagen de agenten een aantal mensen wijzen naar een bestuurder die wegliep van het ongeval. De politie ging achter de man (een 34-jarige Utrechter) aan en hield hem staande. De agenten roken een alcohollucht bij de man en hielden hem aan. De Utrechter was het niet eens met zijn aanhouding en verzette zich. Met gepast geweld is hij ingesloten op het politiebureau. De politie heeft enkele zakjes wiet en het rijbewijs van de man in beslag genomen. Omdat de Utrechter niet wilde meewerken aan een blaastest is een bloedproef gevorderd.

Twee mensen (waaronder een 32-jarige inwoner van Zaandam) liepen bij het ongeval rug- en nekklachten op en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de aanrijding.

Auto tegen vangrail

UTRECHT Zondagavond rond 21.20 uur werd de politie naar de Elektronweg gestuurd in verband met een ongeval.

Ter plaatse constateerde de politie dat een auto tegen de vangrail aanstond. Vermoedelijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail beland. Twee van de vijf inzittenden van de auto raakten bij het ongeval gewond. Een 15- en 16-jarige Utrechter klaagden over een pijnlijke nek en enkel. Voor behandeling zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder (een 18-jarige Utrechter) is aangehouden omdat hij vermoedelijk veel te snel heeft gereden.

De politie onderzoekt de toedracht van het eenzijdige ongeval.

Fietsendief heterdaad betrapt

UTRECHT In de vroege zondagochtend op 3 augustus rond 05.10 uur zagen politieagenten bij het Moreelsepark een bekende drugsgebruiker geĂŻnteresseerd bij fietsen rondhangen. Toen hij een fiets openbrak is hij direct aangehouden. De fiets is in beslag genomen en de dief is overgebracht naar het politiebureau. De man is veelpleger en ingesloten.

Heling van fietsen

UTRECHT - In de vroege zondagochtend op 3 augustus rond 05.45 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat er op het Vredenburg een fiets werd verkocht. Twee mannen reden vervolgens weg op de fiets. De politie werd ingeseind en hield de mannen op de fiets en de verkoper even later aan. De verkoper van de fiets bleek een veelpleger te zijn. De fiets is in beslag genomen.

UTRECHT Zondagavond rond 17.55 uur controleerden agenten bij de Einthovendreef een 25-jarige inwoner van Bilthoven omdat hij door rood wilde fietsen. Bij controle bleek dat de fiets twee jaar geleden in Amersfoort gestolen is. De man is aangehouden voor heling en ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

UTRECHT Zondagavond 4 augustus rond 19.20 uur controleerde de politie een 23-jarige Utrechter die op een fiets reed met een opengebroken slot zonder sleutel. Bij controle bleek dat de fiets een jaar geleden in Utrecht gestolen was. De man is aangehouden voor heling/diefstal fiets en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Fietsheler loopt met groot geldbedrag tegen de lamp

UTRECHT Zondagmiddag 3 augustus rond 13.50 uur controleerde de politie op de Marnixlaan een 60-jarige fietser uit Utrecht. Agenten vermoedden dat de fiets gestolen was en hielden de man aan. Bij fouillering bleek de man duizenden euros bij zich te hebben. De politie had aanleiding om te denken dat er thuis bij de man meer gestolen fietsen konden staan. Bij een zoeking in de woning en berging van de man trof de politie 3 fietsen aan, waarvan zeker is dat er twee gestolen zijn. Alle fietsen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer

UTRECHT In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus ging een 41-jarige inwoner van Vinkeveen tweemaal de fout in.

Rond 01.10 uur werd de Vinkevener na een verkeersovertreding in zijn auto gecontroleerd. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man 575 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Later die ochtend werd dezelfde man op de Atoomweg opnieuw staande gehouden in zijn voertuig. Toen bleek de man nog 310 ug/l aan alcohol in zijn lichaam te hebben.

Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.