Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Martin Holshuijsen exposeert in het Stadhuis

In de maanden augustus en september 2008 kunt u in de hal van het Stadhuis aan de Breedstraat 53 in Enkhuizen het werk van Martin Holshuijsen bewonderen. Martin Holshuijsen (1957) is gemeentebode van beroep en naast zijn werk een gedreven kunstenaar.

Zijn werk is opvallend gevarieerd en kan dan ook niet in één stijl ondergebracht worden. Hij schildert zowel abstract als realistisch en maakt daarbij gebruik van verschillende technieken. Het werk van Martin bestaat naast tekeningen en schilderijen ook uit muurschilderingen, beelden en meubels. Bijzonder aspect is dat hij regelmatig hergebruikt materiaal verwerkt in zijn kunstobjecten en ook de meeste lijsten om zijn werk eigenhandig gemaakt zijn.

De passie voor tekenen begon al op de lagere school. Martin illustreerde in die tijd de schoolkrant. Het was dan ook een logische stap om vervolgens de opleiding aan de Vrije Tekenacademie in Amsterdam te gaan volgen. De voorliefde voor de zeventiende eeuw is een duidelijk herkenbaar element in het werk van Martin Holshuijsen.

U bent van harte welkom het werk van Martin Holshuijsen tijdens de openingstijden van het Stadhuis in Enkhuizen, Breedstraat 53, te komen bekijken. De tentoongestelde schilderijen en objecten zijn tevens te koop.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl