FNV

4-8-2008 FNV: Voer loopbaangesprek met je baas

Om te voorkomen dat ze vastlopen, doen veel werknemers er goed aan periodiek een loopbaangesprek te voeren met hun baas.

Die conclusie trekt de FNV naar aanleiding van ruim 1400 reacties op de Loopbaanspiegel. Dit is een digitale zelftest op de FNV-website waarmee werknemers zelf de balans in hun loopbaan kunnen opmaken.

Uit de eerste resultaten van de scan - tot nu toe ingevuld door 1430 respondenten - blijkt dat ruim 30% van hen dringend in actie moeten komen, willen zij op termijn niet op dood spoor komen in hun carrière. FNV-beleidsadviseur Isabel Coenen: "Je moet dan in eerste instantie denken aan een gesprek met je leidinggevende of manager over je loopbaan-mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de toekomstmogelijkheden in je huidige functie, uitbreiding van taken of verandering van functie. Maar ook over wat je nodig hebt op het gebied van scholing en loopbaanadvies om dat te realiseren." Volgens Coenen zal niet iedereen hiervoor een beroep kunnen of willen doen op zijn leidinggevende. Dan is het raadzaam om gebruik te maken van een onafhankelijk loopbaanadvies. Sommige FNV-bonden bieden dit gratis aan hun leden aan.

Uit de voorlopige response op de Loopbaanspiegel blijkt ook dat de helft van de mensen die snel iets moeten ondernemen, aangeeft zelf weinig te ondernemen ten aanzien van hun loopbaan. Maar liefst 90% zegt weinig tot geen ondersteuning te ervaren van hun manager. Wat betreft de inzetbaarheid geeft ruim 80% zichzelf een lage score op verbreding van werkervaring en scholing. Zo'n 30% beoordeelt zichzelf laag als het gaat om het volgen van nieuwe ontwikkelingen op hun werk.

Geïnteresseerde werknemers kunnen de door de Universiteit van Utrecht ontwikkelde loopbaantest gratis uitvoeren: http://fnvloopbaanspiegel.humatix.nl/