Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 04-08-2008

Doorrijden na aanrijding: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 augustus werd een scooterberijdster en haar bijrijder van achter aangereden door een motorvoertuig. De dader(s) zijn onbekend.

Om 03.00 uur reed een 16-jarige scooterberijdster uit IJsselstein met haar 16-jarige bijrijder op het fietspad van de Utrechtsestraatweg. Ze reed in de richting van Huize de Geer. Een ander voertuig, vermoedelijk een bromfiets, reed achterop de scooter waarbij de bestuurster de macht over het stuur verloor en beide ten val kwamen. Hierdoor liepen de bestuurster en de bijrijder letsel op. Van de dader(s) is niets bekend. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, tel. 0900-8844.

Rijverbod voor dronken bestuurder

NIEUWEGEIN Op zondagavond 3 augustus blies een bestuurder van een bestelauto uit Nieuw Vennep 930 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd. Na belediging van een ambtenaar in functie werd een tweede proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 22.00 uur een melding van een man die met draaiende motor al enige tijd midden op de rijbaan op de Batauweg in Nieuwegein stond. De 28-jarige man was niet aanspreekbaar en sloeg wartaal uit. Na een blaastest werd de man aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat hij 930 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal. Na het verhoor uitte de man beledigende taal naar de agent die hem had verhoord waarop hij een tweede proces-verbaal kreeg.

Jongeren belaagd

NIEUWEGEIN Vijf jongeren tussen de 14 en 17 jaar deden op zondagavond 3 augustus melding van geweldpleging.

Omstreeks 21.50 uur werden zij belaagd door een groep van 6 tot 8 jongens en meisjes nabij de tramhalte bij de Passage van Nieuwegein. Er werd geslagen, aan haren getrokken en beledigingen geuit. De dader(s) zijn spoorloos. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, tel. 0900-8844.

Onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus werd een bestuurder van een personenauto aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder, een 49-jarige man uit IJsselstein, kreeg omstreeks 00.40 uur op de Weegbree een stopteken van de politie. Hij blies 420 ug/l en hij kreeg een rijontzegging van 4 uur opgelegd.