Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 augustus 2008

Getuigenoproep geweldszaak

Enschede

Een 37-jarige man uit Oldenzaal is op zaterdag 2 augustus rond 17.00 uur gewond aangetroffen op de kruising Hengelosestraat-Capitool in Enschede. De politie Twente is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben waargenomen dat met deze zaak verband kan houden.

Op zaterdag 2 augustus omstreeks 17.00 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen dat er op de kruising Hengelosestraat-Capitool iemand gewond uit een auto zou zijn gevallen en op de grond zou liggen. De politie is ter plaatse gegaan en trof hier een 37-jarige man uit Oldenzaal gewond aan. De man had enkele steekwonden in zijn benen en is door ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de gewonde man, inzittende was van een zwarte Volkswagen Polo. In deze auto is de man vermoedelijk door een mede-inzittende met een mes in zijn beide bovenbenen gestoken. Wat hiervan de aanleiding was en wie er in de auto zaten is nog niet duidelijk. Getuigen konden de politie vertellen dat de zwarte Volkswagen Polo waaruit de man was ontkomen vanaf de Hengelosestraat in de richting van de Bosweg, achter het terrein van de Universiteit Twente was weggereden. Graag komt de politie Twente in contact met getuigen die de politie mogelijk meer informatie kunnen verschaffen. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844, politie Twente of via 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem. (08-097372)

Twee verdachten van vechtpartij aangehouden

Almelo

Op zaterdag 2 augustus heeft er in een woning aan de Jan Steenstraat in Almelo een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een 48-jarige man uit Almelo in zijn been is gestoken. De politie heeft i.v.m. deze vechtpartij het afgelopen weekend twee aanhoudingen verricht.

In een woning aan de Jan Steenstraat in Almelo heeft op zaterdag 2 augustus omstreeks 10.00 uur een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een 48-jarige man uit Almelo in zijn been is gestoken. De politie heeft in verband met deze vechtpartij het afgelopen weekend twee verdachten kunnen aanhouden. Een 39-jarige man uit Almelo en een 25-jarige man uit Almelo werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering zijn gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. (08-097237)

Fietsendief na twee weken toch nog aangehouden

Enschede

Op zaterdag 26 juli j.l. was een politieagente getuige van een fietsendiefstal. Ze kon de verdacht niet aanhouden maar wel een goed signalement geven. Zondag 3 augustus is de verdachte alsnog aangehouden.

Zaterdag 26 juli ziet een agente omstreeks 8.45 uur een man met twee fietsen sjouwen over de Burgermeester M V Veenlaan. Als ze hem aanspreekt laat hij één fiets achter en fietst er van door. Zondag 3 augustus zien agenten omstreeks 13.00 uur de verdachte lopen over het Hendrik Jan van Heekplein. Hij wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek blijkt het te gaan om een 26-jarige man uit Enschede. Tevens blijkt dat hij ook verdacht wordt van inbraak in een drogisterij en een tankstation. De 26-jarige is in afwachting van de uitkomst van dit onderzoek in verzekering gesteld. (08-04188)

Geweld tegen agenten

Enschede

De politie Twente heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus vijf Enschedeërs aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Als de politie omstreeks 3.30 uur een ruzie tussen twee vrienden aan de Oude Markt in Enschede probeert te sussen, draaien de overige drie vrienden door en gaan de agenten te lijf. Hierop vragen de agenten versterking, zelfs de portiers van de omliggende kroegen schieten de agenten te hulp. Met man en macht slaagt de politie er in de vijf geweldplegers, Enschedeërs in de leeftijd tussen de 19 en 25 jaar, aan te houden. Waarna de rust in het centrum van Enschede terugkeert. Alle vijf verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-097544)

Graf overleden man vernield, politie zoekt getuigen

Delden

De politie zoekt getuigen die mogelijk tussen woensdag 30 juli en zaterdag 2 augustus iets hebben gezien van vernieling van een graf op de begraafplaats aan de Langestraat in Delden.

Zaterdag 2 augustus om ongeveer 18.30 uur meldt een 81-jarige vrouw uit Delden dat het graf van haar overleden man was vernield. De vernieling moet hebben plaats gevonden tussen woensdag 30 juli en zaterdag 2 augustus. Eveneens waren er meerdere bloembakken vernield aangetroffen. De politie verzoekt personen die vernielingen aantreffen dit te melden bij de politie.

Wellicht zijn er mensen die het e.e.a. van de vernieling op de begraafplaats aan de Langestraat in Delden hebben gezien, zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hof van Twente van de politie Twente. Deze is te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-097397)

Veelpleger aangehouden na bedreiging

Hengelo

Een 27-jarige Hengeloër werd op 3 augustus rond 07.10 uur aangehouden nadat hij op het station in Hengelo vrouwen lastig viel en NS personeel bedreigde.

Op 3 augustus, rond 07.10 uur, viel een 27-jarige Hengeloër een drietal vrouwen van 15, 16 en 19 jaar uit Hengelo en Borne lastig die op het Stationsplein stonden te wachten. Dit werd gezien door NS personeel die de vrouwen daarom in hun personeelsruimte binnenliet. Even later zijn medewerkers van de NS bezig met een klant zonder vervoersbewijs. De eerder genoemde 27-jarige Hengeloër bemoeide zich hiermee. Toen NS medewerkers de 27-jarige man wilden verwijderen uit de stationshal stelde hij zich bedreigend op en wekte de indruk dat hij een vuurwapen had. Ook in het bijzijn van de inmiddels ter plaatse geroepen politie bleef de 27-jarige vervelend en bedreigend. Hij werd daarom aangehouden. De verdachte bleek een zogenoemde veelpleger. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-097603)

Vrouw aangehouden voor mishandeling

Hengelo

Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam werd op 3 augustus rond 02.15 uur aangehouden in een gelegenheid aan de Marktsteeg nadat ze een 18-jarige vrouw uit Hengelo mishandelde.

Op 3 augustus, rond 02.15 uur, werd een 18-jarige vrouw uit Hengelo mishandeld door een 18-jarige vrouw uit Rotterdam. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Marktsteeg. De Hengelose werd tegen de grond gegooid en getrapt met de geschoeide voet (naaldhakken) op de borst en in de nabijheid van de keel. De Rotterdamse werd aangehouden als verdachte van mishandeling en poging tot zware mishandeling. Zij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding van de mishandeling ligt waarschijnlijk in het feit dat het slachtoffer al langere tijd onenigheid heeft met een familielid van de Rotterdamse. (08-097524)

tel. 053-4555588


---- --