Politie Haaglanden

Persberichten 4 augustus

Haaglanden, 04-08-2008

Brave borst blijkt notoire dief
Den Haag Bijna had een 52-jarige Hagenaar de politie zondag 3 augustus om de tuin geleid. De man was omstreeks half vijf s middags aangehouden door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Wagenstraat. De verdachte had een cd in zijn zak gestopt en was daarna naar een andere afdeling gegaan. De beveiliging vermoedde dat de man de cd wilde stelen, hield hem aan en belde de politie. Aan het bureau vertelde de verdachte dat hij een 51-jarige bewoner van de Van Baerlestraat was. De agenten controleerden deze gegevens en ontdekten dat de man nog nooit met de politie in aanraking was gekomen. Ze geloofden de man daarom toen hij zei dat hij de cd écht niet had willen stelen. Omdat de man geen identiteitsbewijs bij zich had, besloot de politie hem naar huis te brengen, zodat de man zijn identiteitsbewijs nog even kon tonen. In de auto biechtte de man vervolgens op dat hij een valse naam en een foutief adres had opgegeven. Hij erkende een 52-jarige notoire winkeldief te zijn die sinds 1979 geregeld met de politie in aanraking is gekomen wegens vermogensdelicten. De politieauto maakte daarop rechtsomkeert en de man werd ingesloten.

Drugsdealer en gebruiker aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 3 augustus een 26-jarige inwoner van Den Haag aan, die zich vermoedelijk bezig hield met handel in drugs. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks één uur s middags op de Parallelweg contact maken met een drugsgebruiker. Beide mannen stapten daarop een tram in. De drugsgebruiker werd aangehouden toen hij op het Hoflandplein uitstapte, de andere man bij een halte aan de Loosduinseweg. De 26-jarige had een aantal bolletjes cocaïne en heroïne bij zich.

Winkeldief aangehouden
Den Haag -Loosduinen Een 31-jarige man probeerde zondag 3 augustus om 21.30 uur een winkel aan het Deltaplein te verlaten zonder te betalen voor een spijkerbroek. Een medewerker van de winkel zag dit, hield de man tegen en hij waarschuwde de politie. Na fouillering bleek de man ook nog vijf bolletjes, vermoedelijk, cocaïne bij zich te hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Auto uitgebrand
Den Haag -Loosduinen Een auto geparkeerd aan dr. H.E. van Geldererf brandde zondag 3 augustus omstreeks 05.50 uur volledig uit. Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand is. Nadat de brand was geblust is de auto weggesleept.

Grossieren in boetes
Den Haag Een 38-jarige man kreeg zondag 3 augustus omstreeks 16.40 uur op de Laan van s-Gravenmade, diverse processen verbaal uitgereikt. De man moest stoppen omdat agenten zagen dat een klein kind achterin de auto zat dat niet in een kinderzitje zat. Bij nadere controle bleek de man ook onder invloed van alcohol te zijn en hij had ook geen rijbewijs bij zich.

Inbreker in de kraag gevat
Den Haag Een 39-jarige Zoetermeerder is zondagavond 3 augustus rond 21.30 uur door politieagenten aangehouden als vermoedelijke dader van een woninginbraak. De politie kreeg een telefoontje dat in een woning aan de Ohmstraat werd ingebroken en dat de verdachte was weggegaan in de richting van de Loosduinseweg. Agenten zagen een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, bij de tramhalte aan De La Reyweg en hielden hem aan.

62km/u te hard
Leidschendam Surveillerende agenten zagen zondag 3 augustus om 15.50 uur een auto met een noodgang de Sijtwende tunnel inrijden. Op de heuvelweg haalden ze de automobilist bij. Op die locatie wordt aan de weg gewerkt en staat duidelijk de maximumsnelheid van dertig km/u aangegeven. De agenten klokten hem daar met een gecorrigeerde snelheid van 92 km/u. De bestuurder, een 27-jarige man uit Leidschendam, moest direct zijn rijbewijs inleveren bij de agenten en kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Wassenaar 1.020 Voertuigen passeerden zondag 3 augustus tussen 19.30 uur en 21.15 uur een snelheidscontrole op de N44. De maximum snelheid ligt op die locatie op 50 km/u. Iets minder dan de helft van de passanten reed te hard, 454 van hen zullen een boete thuisgestuurd krijgen.

27 goede blaastesten
Wateringen Agenten hielden zondag 3 augustus tussen middernacht en 02.00 uur een alcoholcontrole. 27 Automobilisten moesten een blaastest afleggen, allen met goed resultaat.

Goudverkopers
Monster De politie kreeg zondag 3 augustus om 16.50 uur de melding binnen dat twee mannen en twee vrouwen op een camping goud probeerden te verkopen. De melders gaven de agenten het kenteken van hun auto door. Op de Molenstraat zagen de agenten de auto rijden en gaven een stopteken. In de voering van de autostoelen vonden ze de sieraden. Op het politiebureau kreeg het viertal (22-38 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) na overleg met de officier van justitie elk een lik-op-stuk-boete van 100 euro.

Graffitispuiter aangehouden
Delft Agenten hielden maandag 4 augustus omstreeks 01.05 uur een 19-jarige jongeman uit Delft aan op de Zuidwal. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor in de Schoolstraat graffiti te hebben aangebracht op een muur. Tijdens de controle werden in de zijtassen van zijn fiets verschillende spuitbussen aangetroffen. De jongeman is meegenomen naar een politiebureau voor een proces-verbaal.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs
Delft Op zondag 3 augustus omstreeks 11.45 uur vond er een aanrijding plaats met alleen materiële schade op de Schoenmakerstraat nabij de Kruisweg. Toen agenten ter plaatse kwamen constateerden zij dat een van de bestuurders niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Deze bestuurder, een 29-jarige man uit Marokko, moest mee naar het politiebureau en kreeg daar een proces-verbaal. Ook van de aanrijding is proces-verbaal opgemaakt.

Man en vrouw uit op kleingeld
Delft Een 23-jarige vrouw uit Delft en een 36-jarige man uit Den Haag zijn maandag 4 augustus omstreeks 01.40 uur aangehouden op het Stationsplein. De twee werden via het camerasysteem gezien bij een telefooncel toen zij probeerden de telefoon open te breken. De twee zijn kort daarna aangehouden en meegenomen voor verhoor naar een politiebureau.