Ministerie van Defensie

ACTUEEL

04-08-2008 11:45

VLIEGENDE START COUGAR-HELIKOPTERS IN AFGHANISTAN



De Cougar MK II transporthelikopter vloog gisteren haar eerste missie vanaf Kandahar Airfield (KAF). Tijdens deze vlucht deed de helikopter ondermeer de locaties Spin Boldak, Tarin Kowt en Deh Rawod aan. Het betrof voornamelijk het in- en uitvliegen van roterend personeel. Maar liefst 96 personen werden gedurende deze missie naar de plek van bestemming gebracht.

Naast deze eerste missie werd op speciaal verzoek van de internationale coalitiepartners een vlucht naar Forward Operating Base Locke uitgevoerd en een zogenaamde ârelieve in placeâ (aflossing van personeel) tussen Tarin Kowt en Deh Rawod opgestart. Ook werden verschillende trainingen in de omgeving van KAF succesvol volbracht.

De eerste twee Cougars komen op 21 juli aan op Kandahar Airfield. - Foto: Air Task Force

De eerste Cougars kwamen op maandag 21 juli aan op KAF. Zij nemen de taken over van het 298 Chinook Detachement, dat ruim een jaar verantwoordelijk is geweest voor het luchttransport vanaf deze vliegbasis. Er is door het personeel van het 300 Cougar Squadron hard gewerkt om alle vijf transporthelikopters operationeel te krijgen.

Gerelateerde links:
Laatste vlucht Chinook op Kandahar Airfield
Antonov brengt Cougars naar Afghanistan