Gemeente Schiedam


Juli

Uitbreiding gratis fietsenplaatsen

30 juli 2008

Het college van B&W heeft besloten het aantal fietsparkeerplaatsen in de binnenstad met 220 plaatsen fors uit te breiden. Ook is de bewaakte stalling op de Koemarkt sinds kort gratis.

Met name rond de Passage, de kop van de Hoogstraat en bij het ABC-complex is een tekort aan fietsbeugels en -klemmen en worden fietsen vaak tegen gevels, lantarenpalen, prullenbakken en bloembakken gezet. Dat geeft niet alleen schades, maar veroorzaakt ook een rommelig beeld. Met nieuwe voorzieningen hoopt de gemeente het fietsbezoek aan de binnenstad te stimuleren, de veiligheid te vergroten en het stadsbeeld te verbeteren.

Gratis stalling
De 220 nieuwe plaatsen betekenen een aanzienlijke uitbreiding en betreffen naast klemmen en beugels, ook een uitbreiding van het aantal stallingplaatsen in de bewaakte stalling op de Koemarkt. Deze stalling bij de Koemarktbrug is sinds kort gratis!

De gemeente heeft de leegstaande kiosk bij de brug gekocht en laat deze opknappen. De toezichthouders in de portacabin verhuizen naar dit nieuwe onderkomen en het aantal stallingplaatsen wordt fors uitgebreid. En ofschoon de werkzaamheden nog moeten starten, is het nu al mogelijk om de fiets gratis, en bewaakt, te stallen. Klik hier voor meer informatie.