Gemeente Schiedam


Juli

Actieve zomer voor Kids in Schiedam!

30 juli 2008

Op de basisscholen in Schiedam hebben alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar voor de zomervakantie de KidsPlezierGids gekregen. De KidsPlezierGids is speciaal voor kinderen gemaakt en biedt een helder overzicht van alle leuke, spannende en originele activiteiten die in de zomervakantie door Schiedamse organisaties worden aangeboden. Dat wordt dus een actieve zomer!

Het maakt niet uit of de zon schijnt of dat het een dagje regent. Er is altijd wel iets te ondernemen in Schiedam! Kinderen, maar ook ouders en grootouders, kunnen de KidsPlezierGids als leidraad gebruiken om leuke zomeractiviteiten te plannen binnen de stadsgrenzen van Schiedam. Dat kan een puzzeltocht zijn, een bootexcursie, kunst voor kids of een griezeldisco, maar ook een familiestamboom maken of een bezoek aan de burgemeester.

Prijzen
Ook zijn er weer mooie prijzen te winnen! Bij elke activiteit uit de gids kan een stempel verdient worden. De stempelkaart is opgenomen in de gids. Na de zomervakantie worden alle stempelkaarten verzameld en doen alle stempels mee aan de grote KidsPlezierPrijzen actie. Alle de prijzen en voorwaarden zijn te vinden op www.kidspleziergids.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de KidsPlezierGids en de activiteiten die hierin staan.

Kostenloos
De KidsPleziergids is vanaf 21 juli 2008 ook gratis af te halen bij het Gemeentelijk Informatie Punt (Stadserf 1), de TOS, Speeltuin in t Park, de vijf wijkcentra in Schiedam, de VVV en de Schiedamse bibliotheken. Deze adressen staan ook op de website www.kidspleziergids.nl. De gids is een uitgave van de gemeente Schiedam, afdeling Educatie en Welzijn. Meer informatie via www.kidspleziergids.nl.

foto: Bert van der Schee

In de gids staat een uitnodiging voor kinderen om een bezoekje te brengen aan burgemeester Verver Aartsen. Het eerste bezoek vond afgelopen maandag plaats. De eerste acht kinderen met een aantal ouders zijn ontvangen door de burgemeester op de bestuursvleugel van het Stadskantoor. De kinderen stelden vragen over het werk als burgemeester welke door mw. Verver Aartsen met veel enthousiasme werden beantwoord.
Klik hier voor meer informatie.