Gerechtelijke organisatie

Twee maanden cel voor bedreigen burgemeester

's-Hertogenbosch, 4 augustus 2008 - Voor het bedreigen van de toenmalige burgemeester van Eindhoven legde de rechtbank 's-Hertogenbosch een 49-jarige Eindhovenaar zojuist twee maanden gevangenisstraf op.

De verdachte heeft op 1 maart 2007 op het politiebureau gezegd dat hij de toenmalige burgemeester van Eindhoven van zijn flat naar beneden zou gooien. Een dag later heeft de verdachte de burgemeester op zijn mobiele telefoon gebeld en bedreigd. De rechtbank heeft anders dan de officier van justitie en de verdediging de overtuiging gekregen dat de verdachte toen de bedreigende woorden "hoe zou jij het vinden als ik ineens naast jouw bed zou staan" heeft geuit.

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat de bedreigingen waren gericht tegen een ambtsdrager in functie, die er in zijn privéleven mee werd geconfronteerd. Dat de Eindhovenaar het niet eens is met een handeling of beslissing van het gemeentebestuur kan de bedreigingen volgens de rechtbank niet rechtvaardigen.

LJ Nummer

BD9188

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 4 augustus 2008 Naar boven