Politie Gelderland-Zuid

Jongeman mee na handgemeen

Haaften, 04-08-2008 o Een 18-jarige jongeman uit Haaften is zondagnacht in de omgeving van zijn ouderlijk huis aangehouden, nadat hij thuis een familielid had geslagen en een kast vernield. Een speelgoedpistool van de verdachte was, is in beslag genomen als nepwapen.

De jongeman was beschonken en te laat thuisgekomen. Hierdoor kreeg hij van zijn ouders de wind van voren. Tijdens een handgemeen met zijn vader sloeg de zoon terug en vernielde een kast. Daarbij liep de knul letsel aan zijn arm op.
Na de melding troffen politiemensen de verdachte in de omgeving aan. Nadat hij was meegenomen naar n ziekenhuis voor behandeling van zijn snee is de verdachte op het politiebureau verhoord.

Speelgoedpistool
In de woning werd een speelgoedpistool, een zogenaamde Bibigun, aangetroffen. Omdat dit voorwerp voor bedreiging geschikt is, is het door de agenten in beslag genomen op grond van de Wet Wapens en Munitie.

Speelgoed dat op een echt wapen lijkt door kleur en/of vorm is in Nederland verboden. Dit geldt ongeacht de leeftijd van degene die het in bezit heeft dus ook een kind- of de bestemming waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is dus ook een water- of balletjespistool dat goed gelijkend is.

Het is verboden zon nepwapen op dit moment vaak vanuit een vakantieland- Nederland mee in te nemen, ongeacht of het verpakt is. Een gelijkend wapen mag ook niet in de woning opgeslagen worden.

Boetes voor het voorhanden hebben en het invoeren van een nepwapen beginnen bij 150 euro en kunnen verder oplopen, afhankelijk van het aantal wapens en de omstandigheden waaronder ze worden aangetroffen. (01)
Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 04-08-2008 13:59 © Regio Gelderland-Zuid Privacy Selecteer een korps:
Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties