Politie Noord- en Oost Gelderland

Drankrijder betrapt

Doetinchem, 04-08-2008 o Een 23-jarige inwoner van Zelhem is zaterdag 2 augustus omstreeks 02.00 uur op de Nieuwstad in Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen dat de man met forse snelheid over de Rozengaardseweg reed en bijna uit de bocht vloog toen hij de Raadhuisstraat in wilde rijden. Op de Nieuwstad konden zij de man staande houden. Na een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij bij de ademanalyse 1,1 promille blies. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren en de politie maakt proces-verbaal op

Sinds 1 januari 2006 beginnende bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Beginnende Bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002 welke nog geen 5 jaar in hun bezit is.

Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingenomen vanaf 0,8 promille.Het rijbewijs van andere bestuurders wordt ingenomen vanaf 1,3 promille.