Politie Noord- en Oost Gelderland

Aanrijding onder invloed

Apeldoorn, 04-08-2008 o Een 21-jarige automobilist uit Zutphen die op vrijdag 1 augustus omstreeks 17.00 uur betrokken was bij een aanrijding met materiele schade op de Amersfoortseweg in Apeldoorn bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De man reed even na 17.00 uur met zijn personenauto over de Amersfoortseweg. Op de kruising met de Zwolseweg botste hij achter op de personenauto van een 50-jarige inwoner van Vaassen die voor het rode verkeerslicht stond te wachten.
In het kader van botsen = blazen werd bij de Zutphenaar een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij tijdens een ademanalyse een promillage van 0,4 blies. Na controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Omdat de man beginnend bestuurder is, maakt de politie proces-verbaal op.

Sinds 1 januari 2006 zijn beginnende bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage 0,2 promille. Beginnende Bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002 welke nog geen 5 jaar in hun bezit is.