ProLogis benoemt Andrès van de Riet tot Head of Property Management

Amsterdam, 4 augustus 2008 - ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, heeft Andrès van de Riet (36) benoemd tot Head of Property Management Europe bij ProLogis Management. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het vastgoedmanagement van ProLogis in Europa en het waarborgen van de relatie met de huurders van de ProLogis-distributiecentra.

"In de Europese landen is het vastgoedmanagement lokaal geregeld, maar ProLogis moet ook herkenbaar blijven. Mijn doelen zijn te zorgen voor Europese consistentie in ons vastgoedmanagement en het versterken van het ProLogis-gevoel," zegt Andrès van de Riet. "We kunnen van de best practices in de verschillende landen leren en de ervaringen terugkoppelen aan onze projectontwikkelaars."

"Ik kan bij ProLogis vastgoedmanagement Europa-breed gaan werken en het vastgoedmanagement op een hoger niveau brengen," motiveert hij zijn overstap naar ProLogis. "Bovendien, ProLogis loopt ver vooruit op de concurrentie en om die voorsprong te behouden moet je pionieren. Bij ProLogis heb je de vrijheid om dit te organiseren en te ondernemen. Dat spreekt mij zeer aan."

Voor zijn komst naar ProLogis was Andrès van de Riet vanaf 2003 werkzaam bij Jones Lang LaSalle, onder meer als National Director Investor Property Management.. Hij begon zijn carrière als property manager bij een private vastgoedbelegger. Daarna werd hij commercieel property manager bij vastgoedbeleggingsfonds Uni-Invest, alvorens in 2003 over te stappen naar Jones Lang LaSalle.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, met activiteiten in 132 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $40,4 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.884 objecten met een totale oppervlakte van 50,4 miljoen vierkante meter (30 juni 2008). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van 'America's Most Wanted Companies'.