Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Aankomst SS Rotterdam

De SS Rotterdam afgelopen maandag gearriveerd aan het 3e derde Katendrechtse hoofd op Katendrecht. Een bijzondere gebeurtenis en een positieve impuls voor de wijk.

Afbouw schip

De komende maanden zal het schip verder worden afgebouwd. Verwacht wordt dat deze verbouwing tot in het najaar zal duren.

Geen evenement

De Rotterdam BV heeft in overleg met de gemeente besloten om rond de aankomst geen evenement te organiseren. Het 3^e Katendrechtse hoofd blijft op deze dag afgesloten voor publiek. Wanneer het schip in exploitatie gaat, zal er wel een groot evenement worden georganiseerd.

Kijkers

In de periode na aankomst van het schip zullen naar verwachting veel mensen de wijk bezoeken om naar het schip te gaan kijken. Dit zou tot enige overlast kunnen leiden. Om deze overlast tegen te gaan heeft de deelgemeente in de directe omgeving bebording laten plaatsen. Verder moet de praktijk uitwijzen waar er problemen ontstaan. De betrokken partijen houden dit scherp in de gaten en nemen de benodigde maatregelen.

Betaald parkeren en wijziging busroute uitgesteld

Omdat de SS Rotterdam voorlopig nog niet in exploitatie gaat worden, wordt de invoering van betaald parkeren nog even uitgesteld. Ook de ingebruikname van de nieuwe eindhalte van de busroute van lijn 77 nabij het schip zal later plaatsvinden. Zodra hier meer bekend over is, wordt u geïnformeerd.

Vragen
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met deelgemeente Feijenoord via telefoonnummer: 010-2916028.