Ingezonden persbericht


Toon uw zelfgemaakte kunst op de kunstmarkt in Voorschoten

04-08-2008

Wilt u uw zelfgemaakte kunst eens aan groot publiek laten zien, doe dan mee aan de kunstmarkt op zondagmiddag 14 september! Amateur- en professionele kunstenaars uit Voorschoten en omgeving worden uitgenodigd om mee te doen aan de kunstmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Deelnemers krijgen een kraam en kunnen hierin schilderijen, keramiek, sieraden en/of andere creatieve en kunstzinnige werken aan het publiek laten zien. Alles mag, als het maar zelf gemaakt is.

Wedstrijd
Aan de kunstmarkt is een wedstrijd verbonden. Het thema van de wedstrijd is 'Sporen'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporen in het landschap of sporen van geschiedenis. Deelnemers kunnen met dit brede thema op twee manieren aan de slag gaan. Er zijn twee publieksprijzen te winnen. Een voor de deelnemer die het thema 'Sporen' op de meest aansprekende manier verwerkt in de inrichting van de kraam. En er is een prijs voor de kunstenaar die dit thema het best in één van z'n kunstwerken tot uitdrukking laat komen. Ook is er een vakjury die een 1e, 2e en 3e prijs selecteert uit de kunstwerken die meedoen aan de wedstrijd. Deelnemers aan de kunstmarkt zijn overigens niet verplicht om dit thema te laten terugkomen in de inrichting van hun kraam of in een kunstwerk.

Wie komen voor deelname in aanmerking?
Behalve Voorschotenaren, worden ook de andere inwoners van de regio Holland Rijnland uitgenodigd om aan de kunstmarkt deel te nemen. Door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland is deze uitbreiding mogelijk gemaakt. Het aanmelden voor de kunstmarkt kan t/m 18 augustus 2008. Aan deelname zijn een aantal criteria verbonden.

Een aanmeldingsformulier kunt u downloaden van de website van de gemeente voorschoten. Via de zoekfunctie komt u door 'kunstmarkt' in te typen bij het formulier en meer informatie terecht. Ook is het aanmeldingsformulier verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis van de gemeente Voorschoten. Aanmelden via e-mail kan ook. Stuur uw aanmelding naar mvanderkooij@voorschoten.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Geef ook aan of u amateur- of professioneel kunstenaar bent en wat voor soort kunst u in uw kraam ten toon wilt stellen.