Gemeente Sneek


nationale kielboottrainingscentrum

Feestelijke overdracht nationale kielboottrainingscentrum

Maandagmiddag tussen 16.00 en 16.30 vindt de feestelijke ondertekening plaats van de overdracht van het spiksplinternieuwe (in aanbouw zijnde) nationale kielboottrainingscentrum op het starteiland te Sneek van de Gemeente Sneek aan de nieuwe eigenaar Stichting Skarsweagen c.q. de gebruikers: de KWS. Namens de gemeente Sneek zal wethouder Tom Metz tekenen, namens de KWS de voorzitter (en Panschipper 2008!) de heer Hugo Snoekc. De ondertekening vindt plaats in het Volvo sponsorpaviljoen op het starteiland.

In het nieuwe zeilcentrum zijn straks kleedruimtes, instructielokalen, 32 slaapplaatsen, internetaansluitingen en ook nog eens acht Yngling-zeilboten. Het centrum is door de NOC-NSF bestempeld als B-accommodatie en door het Koninklijk Nederlands Watersportverbond als hoofdsteunpunt. Daarmee is het geschikt voor het werven en opleiden van jeugdig zeiltalent.

Ook kunnen wedstrijdzeilers er getraind worden in b.v. voorrangsregels, tactiek, het weer en starten op tijd. Er zullen tevens trainingen verzorgd worden voor coaches, wedstrijdleiders en juryleden.

Het kielbotencentrum heeft ook een functie voor de breedtesport. Scholieren, maar ook ouderen en mensen met een beperking kunnen in het centrum kennismaken met de wedstrijdsport. Samen met Vinea gaat de KWS vanuit dit centrum het schoolzeilen promoten.

De bouw van het centrum heeft 1 miljoen euro gekost en wordt mede mogelijk gemaakt door het Friese Merenproject, de provincie Fryslân, KWS en ministerie van VWS.