Politie Noord- en Oost Gelderland

Botsen is blazen

Gorssel , 04-08-2008 o Een 19-jarige automobilist uit Gorssel is vrijdag 1 augustus omstreeks 19.30 op de Ravensweerdsweg in Gorssel met zijn auto tegen een boom gereden. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Wel bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol was.

De man reed omstreeks 19.30 uur met zijn auto over de Ravensweerdsweg in Gorssel en kwam met zijn auto net naast de wegkant terecht. Na een stuurcorrectie kwam de auto tegen een boom tot stilstand. Niemand raakte gewond. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgesleept. In het kader van botsen = blazen werd bij de man een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij tijdens een ademanalyse een promillage van 0,4 blies. Omdat de man beginnend bestuurder is, maakt de politie proces-verbaal op.

Sinds 1 januari 2006 zijn beginnende bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage 0,2 promille. Beginnende Bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002 welke nog geen 5 jaar in hun bezit is.