Allianz Group contracteert nederlands IT services bedrijf SecondFloor voor ambitieus risk management project

SCHIPHOL-RIJK, Nederland, August 4 /PRNewswire/ -- SecondFloor, een snelgroeiende IT services organisatie, zal een belangrijke rol spelen in een ambitieus project om een risk management platform te ontwikkelen voor de duitse Allianz Group. De op maat gemaakte oplossing stelt Allianz in staat om geautomatiseerde, controleerbare en sox compliant risk berekeningen te maken op basis van een nieuwe replication portfolio benadering. SecondFloor is verantwoordelijk voor de analyse, de information architecture, de server based implementatie, het testen, het uitrollen en de support. Allianz krijgt zo beschikking over een robuuste, betrouwbare en controleerbare oplossing.
Martin Knook, SecondFloor's General Manager, licht toe: we delen de ambitie van Allianz om ervoor te zorgen dat zij niet alleen maar de cijfers verzamelen, maar ze ook daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken in hun besluitvorming. We zijn erg blij met de mogelijkheid om een risk platform te ontwikkelen dat risk berekeningen op "group level" kan uitvoeren. We hebben dit al eens eerder gedaan - we hebben met een vergelijkbare oplossing de Banking & Finance ICT Innovation Award gewonnen - en we weten dat we een bijzonder uitdagend project tegemoet gaan. Ons team is gebrand op de levering van de oplossing binnen de ambiteuze tijdslijn van 12 maanden. Andreas Kunze, Co-Project Manager van Allianz, omschrijft de voordelen als volgt: het systeem voorziet in een significante verbetering van ons risk management en - controle en zal een belangrijk element worden in de vervulling van de eisen die gesteld worden in het kader van Solvencey II. We zijn onder de indruk van de professionele benadering van SecondFloor in de eerste fasen van het project en waarderen hun volledige toewijding om onze strikte deadline en doelen te behalen.
De oplossing die SecondFloor ontwikkelt zal voornamelijk de informatie vanuit de verschillende Allianz werkmaatschappijen verzamelen en verwerken. De verzamelde data wordt vervolgens op een gecontroleerde manier ingevoerd in een bestaande rekentool. Nadat de berekeningen zijn uitgevoerd, zorgt SecondFloor technologie ervoor dat de resultaten worden gepresenteerd in een gestandaardiseerd rapportage format. De resultaten kunnen vervolgens worden getoond aan de board, intern in de organisatie of zelfs aan derde partijen zoals toezichthouders.
Voor de redactie:
Over SecondFloor
SecondFloor biedt uitgebreide expertise in de financiële industrie en ICT en brengt de effectiviteit van haar klanten naar een hoger niveau. Hiertoe worden veranderingen begeleid en geimplementeerd en business solutions ontwikkeld die op basis van een fixed date, fixed price overeenkomst worden geleverd.
Meer informatie is te vinden op http://www.secondfloor.nl Copyright (c) 2008 SecondFloor Holding BV
Contact details: Martin Knook, General Manager, SecondFloor, Tel: +31(0)6-54756938