Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen voor Wet Wapens en Munitie

Gemeente West Maas en Waal, 04-08-2008 o Zaterdagavond werd bij de politie melding gemaakt van een ruzie op een camping in de gemeente West Maas en Waal. Een vrouw, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, zou een 61-jarige man, inwoner van Appeltern, met een vuurwapen hebben bedreigd. Politieagenten gingen er meteen naartoe.

Ter plaatse bleek dat de man het wapen van de vrouw had weten af te pakken. De politie nam dit in beslag voor verder onderzoek. De 61-jarige deed aangifte van de bedreiging. De vrouw, van 51 jaar uit Nijmegen, is aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de wet Wapens en munitie. Ook twee andere Nijmegenaren, mannen van 56 jaar, werden aangehouden. Getuigen hadden namelijk verklaard dat mogelijk ook zij een wapen bij zich hadden. Met een speurhond is diezelfde avond nog op de camping naar een mogelijk ander wapen gezocht, dit werd echter niet aangetroffen.

Onderzoek gaat verder
De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De verhoren op het politiebureau zijn nog gaande. Ook is de politie nog volop bezig met het opnemen van getuigenverklaringen. De precieze toedracht is nog onduidelijk. (08)