Politie Zaanstreek-waterland

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Noordbeemster, 04-08-2008 o Noordbeemster, 3 augustus
Op de Rijperweg heeft de politie zondagmiddag omstreeks 16:00 uur een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Hoornaar had een alcoholgehalte van 0,9.

De bestuurder verklaarde daarnaast ook een paar haaltjes van een joint te hebben genomen. De man, een beginnend bestuurder, werd staande gehouden op een parkeerplaats nadat hij even daarvoor een stopteken had genegeerd van een agent. Deze zag de man zonder gordel en met hoge snelheid over de Rijperweg rijden. Een blaastest wees uit dat er drank in het spel was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Voor het rijden zonder gordel kreeg hij een boete. Het was niet de eerste keer dat de man werd aangehouden, hij was vorig jaar ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed.
In de avonduren hebben agenten bestuurders op de Middenweg op het rijden onder invloed. Tussen 18:45 en 21:00 uur werden in totaal 148 bestuurders gecontroleerd. Geen enkele bestuurder had (teveel) gedronken.