Politie Gelderland-Zuid

Twee maal huiselijk geweld

Nijmegen, 04-08-2008 o Zondagavond en nacht zijn na een melding van huiselijk geweld in Nijmegen een 36-jarige man en een 56-jarige vrouw aangehouden in twee afzonderlijke zaken. Beiden worden verdacht van mishandeling van hun (ex)partner.

Omstreeks 18.00 uur werd een 36-jarige Wijchenaar aangehouden in de wijk Tolhuis voor mishandeling van zijn ex-partner. Ter plaatse troffen de politieagenten een vrouw aan die verklaarde net geslagen te zijn door haar ex-partner.

Rond 02.00 uur is door de politie een 56-jarige Nijmeegse aangehouden in de wijk Malvert. Kort daarvoor had zij haar man na een woordenwisseling mishandeld. De vrouw werd aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het hoofdbureau.
Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer gepleegd wordt. Onder huiselijke kring is inbegrepen de omgeving die bestaat uit de (ex)partner, gezinsleden, familie en huisvrienden.
Huiselijk geweld is leeftijdsloos en kan gepleegd worden ten opzichte van kinderen en volwassenen.
Huiselijk geweld onderscheidt zich in geestelijk geweld en lichamelijk geweld (met inbegrip van seksueel geweld). Seksueel geweld wordt altijd behandeld door de afdelingen Jeugd en Zeden.

De politie houdt personen die verdacht worden van huiselijk geweld aan. Zij kan daarin zelfstandig optreden, zonder aangifte door het slachtoffer. Tijdens het politieonderzoek vindt overleg plaats met de officier van justitie.

Het slachtoffer van huiselijk geweld krijgt hulpverlening aangeboden van deskundige instanties.(01)
Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 04-08-2008 15:49 © Regio Gelderland-Zuid Privacy Selecteer een korps:
Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties