Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie waarschuwt voor insluipers

Publicatiedatum: 4-8-2008 15:53:54

BENNEKOM - De politie waarschuwt voor insluipers die woningen betreden. De afgelopen week kwamen twee meldingen binnen van bewoners in Bennekom die het slachtoffer waren geworden van een insluiper.

Zaterdagochtend 2 augustus rond 06:00 uur zou een man voor het slaapkamerraam van een 71-jarige vrouw hebben gestaan aan de Hullenbergweg. De man zou door een openstaand raampje het gordijn hebben weggeschoven. De man zou er vervolgens vandoor zijn gegaan. Bewoners van het Hof van Sint Pieter deden aangifte bij de politie nadat diezelfde nacht geld uit hun woning werd ontvreemd. Een nog onbekende man zou die nacht rond 06:00 uur kans hebben gezien de slaapkamer te betreden. Toen de bewoners wakker werden, ging de man er snel vandoor in de richting van de Neder Veluwe. Later bleek er een geldbedrag te zijn ontvreemd.

Vooral tijdens het warme weer zien insluipers hun kansen wanneer ramen of deuren openstaan of niet worden afgesloten. De politie adviseert dan ook alert te zijn en ramen en deuren zo veel mogelijk (af) te sluiten, ook wanneer men maar voor korte duur van huis is. Van de insluipers ontbreekt overigens nog elk spoor.
(08-108072) / (08-108066)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---