Politie neemt vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles

plus dertien processen-verbaal

Politie Hollands Midden, 04-08-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén van de bestuurders veroorzaakte een aanrijding. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Bij twee gevallen werd een bloedproef afgenomen omdat er een vermoeden was van drugsgebruik. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Sassenheim werd zondag 2 augustus rond 00.05 uur op de Rijksstraatweg een 21 jarige automobilist uit Warmond aangehouden. De man was als beginnend bestuurder onder invloed. Er werd van hem een ademanalyse afgenomen. Dit gaf een resultaat van 380 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem dat hij voor dit feit met de politie in aanraking kwam. In 2003 werd hij met 320 ug/l betrapt dit voorjaar met 440 ug/l.

In Zoeterwoude veroorzaakte zaterdag 2 augustus rond 02.50 uur op de Rijksweg N11 een 19 jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp een aanrijding. Met zijn auto dook hij op een voor hem rijdende auto die bestuurd werd door een 38 jarige man uit Boskoop. De auto van Boskoper kwam door de klap naast de weg op zijn kop in het weiland tot stilstand. De Boskoper raakte daardoor gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Agenten zagen dat de man uit Hazerswoude nog probeerde XTC-pillen te verstoppen. Het vermoeden is dan ook dat hij onder invloed van verdovende middelen zijn auto heeft bestuurd. Om dat vast te stellen heeft de politie van hem een bloedproef laten afnemen.

In Leiderdorp hield de politie vrijdag 1 augustus rond 23.20 uur op de Provincialeweg N445 een 42 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Hij bestuurde zijn auto onder invloed van verdovende midden. De man gaf zelf aan dat hij cocaïne gebruikt had. Om dat vast te stellen heeft de politie van hem een bloedproef laten afnemen. Aan het politiebureau bleek dat voor de man nog 45 open staande boetes had. Bij elkaar ging het om een te betalen bedrag van 5.132,86 euro. De man zit nog vast. Het is voor de man betalen of anders zitten.

In Bodegraven hield de politie zondag 3 augustus rond 21.30 uur op de Broekveldselaan een 31 jarige automobilist uit die plaats aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 805 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog dertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen, Sassenheim, Leiden (2x), Leiderdorp (2x), Zoeterwoude, Noorden, Koudekerk aan den Rijn (3x ), Alphen aan den Rijn (2x) en Bodegraven.

Weigering In Alphen aan den Rijn weigerde zondag 3 augustus rond 05.40 uur een man uit die gemeente ieder medewerking aan een onderzoek naar het alcoholgebruik. Hij werd op de President Kennedylaan aan de kant gezet. Zijn rijbewijs was hij al kwijt omdat deze al eerder van hem was ingevorderd. De politie maakt van de feiten proces-verbaal op.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.