Politie Zuid-Holland-Zuid

04/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 04-08-2008 o Persberichten district II

DROGER IN BRAND
PAPENDRECHT Op de eerste verdieping van een woning in de Pieter Langendijkstraat heeft in de nacht van zondag 3 augustus op maandag 4 augustus een droger in brand gestaan. Een van de drie kinderen werd wakker van de brand waarna het gezin twee ouders/drie kinderen zich buiten in veiligheid bracht. De ouders hadden de nodige rook ingeademd en werden voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Na het blussen van de brand en metingen en ventilatie door de brandweer mocht het gezin weer terug de woning in. Het is niet bekend wat er door de brand beschadigd is geraakt.

BAGAGEDRAGER LAAT LOS: JONGETJE IN KINDERZITJE VALT ACHTEROVER ALBLASSERDAM Een 4-jarig jongetje uit Dordrecht is zondagmiddag 3 augustus lelijk gevallen toen de bagagedrager van de fiets van zijn moeder losschoot. Het kindje zat in een kinderzitje. De moeder reed met haar man en kind op het fietspad van de R915 (nabij de afrit A15/Grote Beer) in Alblasserdam toen de bagagedrager losschoot van het frame. Het kinderzitje met daarin het jongetje klapte daardoor achterover op het wegdek. Het ventje liep flinke schaafwonden op. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en verleende eerste hulp. Het slachtoffertje hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de val bleek de zwakke constructie van de fiets.

VERDACHT VAN INBRAAK IN WONING
ALBLASSERDAM Een van de jongeren die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden in verband met vernieling en inbraak in een school aan de Maasstraat wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning in de Merelstraat in het weekend van 25-28 juli j.l. In het huis werd ingebroken terwijl de bewoners op vakantie waren. Er werden computers, laptops, een televisie, een camera en sieraden gestolen. De 17-jarige verdachte uit Alblasserdam zou de inbraak hebben gepleegd met een 16-jarige plaatsgenoot. Laatstgenoemde werd op zondagmiddag 3 augustus aangehouden. De politie zal beiden nader horen over hun betrokkenheid.

VERDACHT VAN POGING INBRAAK
LEERDAM Een 46-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van zondag 3 augustus op maandag 4 augustus door de politie aangehouden in de De Lormstraat. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak in een woning in de Gerbrandylaan. De bewoner werd wakker van gerommel aan de garagedeur en nam poolshoogte. Hij zag een man wegfietsen en belde direct 112 om melding te maken van de verdachte situatie. Meerdere agenten zochten in de omgeving. De verdachte werd al fietsend gesignaleerd in de De Lormstraat. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Aan de garagedeur in de Gerbrandylaan bleek braakschade te zijn ontstaan. De bewoner heeft aangifte gedaan, de verdachte is in verzekering gesteld.