Politie Zuid-Holland-Zuid

04/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-08-2008 o Persberichten district I

RAVAGE AANGERICHT
DORDRECHT In een afgesloten gedeelte in het SSF gebouw aan de M.H. Trompweg is in de nacht van zondag 3 augustus op maandag 4 augustus een ravage aangericht. Na een aantal keren die nacht verdachte geluiden gehoord te hebben, schakelde de nachtreceptioniste de politie in. Die kwam poolshoogte nemen en ontdekte dat onbekenden in de afgesloten ruimtes van bar, eetzaal en keuken waren gekomen. Daar troffen ze een grote rommel aan. De inhoud van kastjes was eruit gehaald en op de grond gegooid, de muren waren beklad en er was eten en drank genuttigd. Een sigarettenautomaat was getracht open te breken en zo ook werd gepoogd een tv van de muur te halen. Beide pogingen mislukten. Vermoedelijk is de dader(s) via een klapraam binnengekomen en via de nooduitgang vertrokken. Er is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 3 augustus een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Blekersdijk. Surveillerende agenten zagen de 16-jarige samen met een 20-jarige vriend, ook uit Dordrecht op de Aardappelmarkt. Ze waren met een scooter. De 20-jarige had geen helm op. Hij werd gewaarschuwd door de agenten niet zonder helm achterop de scooter te stappen. Even later zagen dezelfde dienders de scooter met daarop de twee jongemannen voorbij rijden richting Torenstraat. De 20-jarige had geen helm op. De 16-jarige bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Blekersdijk konden ze aan de kant van de weg worden gezet. De 20-jarige werd bekeurd voor het niet dragen van de helm. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag. Zijn bromfiets bleek na een test op de rollerbank opgevoerd te zijn. Het voertuig haalde een snelheid van 70 km per uur. De scooter werd daarop in beslaggenomen.

VERDACHT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 3 augustus op maandag 4 augustus twee Fransmannen van 25 en 26 jaar aangehouden op de A16 bij Dordrecht. De werden onderworpen aan een routinecontrole. Ze hadden hasj bij zich, konden zich niet identificeren en de bestuurder kon geen rijbewijs overleggen. Beide heren zijn ingesloten, hun auto is in beslaggenomen voor onderzoek.