Politie Noord- en Oost Gelderland

Aangehouden voor fietsendiefstal

Brummen/Zutphen, 04-08-2008 o De politie heeft zaterdag 2 augustus omstreeks 17.30 uur een 64-jarige inwoner van de gemeente Zutphen aangehouden voor fietsdiefstal.

Oplettende getuigen meldden omstreeks 16.50 uur bij de politie dat zij hadden gezien dat een man probeerde fietsen weg te nemen bij het station in Brummen. Toen de man merkte dat mensen zagen warmee hij bezig was, is hij vertrokken zonder fietsen mee te nemen. De getuigen noteerden het kenteken van de auto waarin de man weg reed en gaven dit door aan de politie. Agenten troffen de man vervolgens omstreeks 17.30 uur aan bij zijn woning terwijl hij bezig was met het doorslijpen van een fietsslot. Het bleek dat de man eerder die dag drie fietsen had weggenomen in de binnenstad van Zutphen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft drie fietsen in beslag genomen.

De fietsen die bij de man werden aangetroffen werden weggenomen op drie verschillende locaties in Zutphen, te weten: op de hoek van de IJsselkade met de Marspoortstraat, op de hoek van de Stationsstraat met de Lokenstraat en op de Gasthuisstraat. Er heeft nog niemand aangifte gedaan van diefstal van deze fietsen en de politie verzoekt daarom de eigenaars van deze fietsen contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.