MHP vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel


Culemborg, 4 augustus 2008
Pb 0804-06

MHP-reactie op kwartaalcijfers Fortis:

MHP roept minister Bos op zijn verantwoordelijkheid te nemen

"De kwartaalcijfers van Fortis hebben de financiële onzekerheid bij het bankconcern helemaal niet weggenomen. Fortis zit in zwaar weer en lijkt nu zelf een overnameprooi te zijn. De minister van Financiën Bos moet nu echt zijn verantwoordelijkheid nemen".

Dat zegt MHP-voorzitter mr. Richard Steenborg op de website van de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel. De MHP is met haar bonden De Unie en BBV marktleider in de all finance.

Wettelijk heeft Bos de mogelijkheid om, op advies van DNB, de overname van een Nederlandse bank tegen te houden. BBV-voorzitter Joop de Vries en De Unie-voorzitter Jacques Teuwen hebben over de zorg van de MHP-bonden een brief aan de minister van Financiën gestuurd.

"Bos was passief bij de overname van ABN AMRO vorig jaar. De overname terugdraaien kan niet. Maar hij kan een helder signaal geven dat de continuïteit van Fortis ABN Amro bij hem nu prioriteit heeft en dat de Nederlands-Belgische bank op voorhand niet zomaar over te nemen is", aldus Steenborg.