Ingezonden persbericht

Rapper, MC, presentator (van o.a. bekende hiphopgroep Opgezwolle), zakenman en stand-up comedian O-Dog (Earl Randall de Randamie), Nederlander van Surinaamse afkomst, broer van rappers Typhoon & Blaxtar is op bizarre wijze gediscrimineerd toen hij in mindere tijden een bijbaantje nam als schoonmaker in een hotel.
Op de vierde dag van zijn werkzaamheden werd hij door leidinggevenden naar kantoor geroepen en werd bij beschuldigd van illegaliteit, op basis van eigen vergelijking van twee foto's die de leidinggevenden hadden bekeken.

De ene foto was van zijn werknemerspasje waar O-Dog met een brede glimlach op staat, de ander een foto van zijn legitimatie waar volgens de voorschriften niet op gelachen mag worden.
Hoewel geboren en getogen in 't Harde (vlakbij Zwolle), zijn bekendheid als artiest en geenzinds illegaal is O-Dog toch (in zijn proeftijd) ontslagen omdat de dames 10.000% zeker waren van hun gelijk.

Het hele verhaal is opgeschreven door de populaire Hyves blogschrijver Rodney Rijsdijk en is inmiddels door vele mensen bezocht en staat zelfs op Hyves 'Uitgelicht'. Het vele commentaar onder de blog getuigd van de verontwaardiging die heerst onder de hyvers. Het verhaal is gedetailleerd en soms hilarisch en is via deze link te bewonderen:
http://rodney1.hyves.nl/blog/14592465/Illegaal/qgjh/