NEN


Nieuwe Europese regelgeving bouwproducten

maandag 4 augustus 2008, 11:16

Op 29 mei jl. vond bij NEN een bijeenkomst plaats over het voorstel van de Europese Commissie voor het opzetten van de nieuwe Verordening voor bouwproducten, de Construction Products Regulation (CPR), als opvolger van de huidige Europese Richtlijn bouwproducten uit 1989.

Het doel van deze bijeenkomst was: marktpartijen informeren over de ontwikkelingen rondom de Europese regelgeving met betrekking tot bouwproducten, inzichten uitwisselen en meningen peilen over de doelstellingen en inhoud van de CPR.

De inleiding werd gegeven door dr. ir. C.C.A.M. van den Thillart van het ministerie van VROM/WWI, waarbij hij met name inging op de wijzigingen van de CPR ten opzichte van de CPD. De presentatie van de heer Van den Thillart is hier te downloaden. Na de toelichting op de laatste versie van de concept CPR kregen de aanwezigen uitgebreid de kans om hun mening te geven over de voorgestelde wijzigingen. Van de bijeenkomst heeft NEN een verslag gemaakt, in samenwerking met VROM-WWI. Dat verslag kan hier worden gedownload.

Het ministerie van VROM/WWI zal hetgeen naar voren is gebracht meewegen bij de standpuntbepaling ten aanzien van de inbreng vanuit Nederland in de Raadswerkgroepen technische harmonisatie bouwproducten (het gremium waar het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe Verordening voor bouwproducten wordt behandeld).

Overige downloads:

- engelstalige tekst van het concept van de "Construction Products Regulation"

- nederlandstalige tekst van het concept van de "Verordening Bouwproducten"

- presentatie "New Legislative Framework"