Ingezonden persbericht

Overheid kiest voor rijksbrede werkplek van Getronics voor 21.000 ambtenaren
Open standaarden cruciaal element binnen GOUD-werkplek

Zoetermeer, 5 augustus 2008 - Getronics gaat de rijksoverheid ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuwe gestandaardiseerde werkplek voor maximaal 21.000 ambtenaren van 22 rijksoverheidsinstellingen waaronder de beleidskernen van zeven ministeries. Daartoe heeft het Ministerie van Financiën een contract met Getronics gesloten.

De Gezamenlijke Ontwikkeling van een Uniforme rijksDesktop (GOUD), zoals de nieuwe rijksbrede werkplek wordt genoemd, is gebaseerd op het Future-Ready Workspace(TM) concept van Getronics. Hiermee wordt een werkomgeving gecreëerd die volledig voorbereid is op de toekomst waarin ambtenaren op elk gewenst moment en vanaf elke gewenste locatie op veilige wijze met elkaar kunnen samenwerken. De rijksoverheid zorgt zelf voor de verdere ontwikkeling van de werkplek, het beheer van de werkplekinfrastructuur en de ontsluiting van de businessapplicaties. Omdat de GOUD-werkplek open standaarden actief ondersteunt, kunnen de departementen beginnen hun eigen centrale systemen om te bouwen naar open standaarden, die dan naadloos te koppelen zijn aan GOUD.

Tijdens de 'Proof of Concept' periode heeft Getronics aangetoond aan alle door GOUD in de Europese Aanbesteding gestelde wensen en eisen te voldoen. De proefopstelling is, met inachtneming van duidelijk vastgestelde testprotocollen, gebouwd en getest op verschillende systemen van de GOUD-deelnemers.

"Met de realisatie van dit project zorgen we voor een intensievere en flexibeler vorm van samenwerking binnen de rijksoverheid. Het ondersteunen van onder andere interdepartementale samenwerkingsverbanden wordt met deze ICT-werkomgeving op een efficiënte, goed beheerbare en goed te beveiligen wijze mogelijk," zegt projectleider GOUD, drs. Jan Arnoud ten Cate van het Ministerie van Financiën. "Door de gezamenlijke beheerorganisatie die voor de GOUD werkplek ingericht gaat worden zal GOUD bij gaan dragen aan de taakstelling zoals vastgelegd in het programma Vernieuwing Rijksdienst."

"Onze sterke focus op werkplekdienstverlening wordt beloond met het vertrouwen dat de rijksoverheid stelt in onze aanpak," zegt Erik van der Meijden, CEO van Getronics. "Getronics biedt met Future-Ready Workspace een betrouwbare oplossing die samenwerking mogelijk maakt en waarin alle werkplekfunctionaliteiten binnen één modulaire ICT-werkomgeving beheerd worden."

Over Future-Ready Workspace
Het Future-Ready Workspace concept combineert alle werkplekfunctionaliteiten binnen één modulaire ICT werkplekomgeving, waardoor medewerkers van grote organisaties in staat worden gesteld op elk gewenst moment en vanaf elk gewenste locatie op veilige wijze met elkaar te communiceren en samen te werken. Door de Future-Ready Workspace aan te bieden in standaard modules zorgt Getronics ervoor, dat de ICT-infrastructuur van grote organisaties op flexibele en betaalbare wijze volledig op de toekomst is voorbereid. Daarnaast biedt het organisaties een transparant inzicht in de ICT-kosten. Het Future-Ready Workspace concept is gebaseerd op de meest recente Microsoft technologie, zoals Windows Vista, Office 2007 en Exchange. Verder heeft Getronics virtualisatietechnologie in Future-Ready Workspace opgenomen om de werkplekinfrastructuur flexibeler en kostenefficiënter te maken en meer functionaliteit te bieden.

(TM) Future-Ready Workspace(TM) is een handelsmerk van Getronics Intellectual Property BV

Over Getronics
Met een wereldwijde omzet van 2,5 miljard euro en circa 20.000 medewerkers is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in workspace management services, datacenter & hosting services en consulting services helpt Getronics medewerkers van grote organisaties vooruit door altijd en overal op een veilige manier toegang te bieden tot informatie. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt volgens een Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van dienstverlening van een consistente kwaliteit. Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland. In Nederland opereert de ICT-dienstverlener onder de naam Getronics PinkRoccade.