Ingezonden persbericht

Kodak en DAG werken samen in uniek fotoproject

Duizend camera's voor eenmalig gebruik worden uitgedeeld, doorgegeven en teruggestuurd

Bunschoten, 5 augustus 2008 - Eastman Kodak Company (NYSE:EK) werkt samen met gratis dagblad DAG om een uniek fotoproject te realiseren. Duizend camera's voor eenmalig gebruik (met 27 opnamen elk) worden op woensdag 6 augustus verstrekt aan willekeurige voorbijgangers op drukbezochte locaties.

Deelnemers wordt gevraagd om één foto te nemen van een bijzonder moment op de dag en de camera door te geven aan een vriend of kennis. Op de camera staan instructies met het verzoek de camera kosteloos terug te sturen als de laatste foto gemaakt is. Via de website www.dag.nl/geefmdoor kunnen de deelnemers toelichting geven bij de foto die ze gemaakt hebben.

Het doel van de actie is interactie tussen mensen door middel van beeld. Het delen van beeld en communiceren met beeld is een belangrijk thema voor zowel Kodak als DAG en dit project geeft een tijdsbeeld op basis van het delen van beeldmateriaal.

Na afloop van de actie, die sluit op 15 september, zal de jury van DAG fotografen een selectie nomineren en lezers van DAG kunnen stemmen op hun favoriete foto's. De winnende foto's worden gepubliceerd in DAG, Kodak stelt de prijzen beschikbaar.

De deelnemers maken kans op een Kodak EasyShare V1273 digitale camera en een Kodak M820 digitale fotolijst, waarmee het maken en delen van mooie foto's eenvoudig en leuk is.

Over Eastman Kodak Company

Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto's en prints hun leven kunnen verrijken.

Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com, PluggedIn.kodak.com en GrowYourBiz.kodak.com