Ingezonden persbericht

The Elephant Man wordt musical

Het waargebeurde levensverhaal van Joseph Merrick - alias The Elephant Man - wordt een musical. Dat maakte Frank Affolter van Affolter Productions vandaag bekend, op de geboortedag van Merrick (5 augustus 1862). Deze nieuwe Nederlandse musical, naar de roman van Tom Vicary, gaat in seizoen 2009-2010 op tournee langs een groot aantal theaters. De audities voor de hoofdrollen van The Elephant Man vinden deze maand plaats, van 15 tot en met 20 augustus 2008.

De mismaakte jongeman Joseph Merrick bracht zijn jeugd door als attractie in een freakshow. Desondanks behield hij altijd de hoop op een waardig leven. De musical laat zijn gevecht om acceptatie zien. Het wordt een ontroerend en aangrijpend verhaal over een man die alleen maar wilde dat er van hem gehouden werd. Door de filmversie van regisseur David Lynch uit 1980 met o.a. Anthony Hopkins werd de sympathieke Merrick na zijn dood wereldbekend.

The Elephant Man wordt geproduceerd door Affolter Productions. Het script en de liedteksten worden geschreven door Lars Boom. Frank Affolter componeert de muziek. De regie is in handen van Jan Verbist.Affolter Productions produceerde eerder de voorstellingen Merlijn en het mysterie van Koning Arthur, 10 Duizend Zakdoeken en de musical Alleen op de Wereld die genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Musical Award.

www.affolterproductions.nl
www.elephantman.nl