Ingezonden persbericht

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort zoekt collectanten

Utrecht, 5 augustus 2008: Dierenbescherming Utrecht Amersfoort zoekt vrijwilligers die in de periode van 28 september tot en met 4 oktober willen collecteren. De opbrengst van deze collecte is hard nodig, want dierenleed is helaas nog aan de orde van de dag. De Dierenbescherming probeert waar mogelijk dieren in nood te helpen, maar is hiervoor afhankelijk van contributies en giften van het publiek. Daarom is de inzet van collectanten van groot belang.

De jaarlijkse collecte is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de afdelingen van de Dierenbescherming in het land. De opbrengst stelt hen in staat veel waardevol werk uit te voeren. Denk hierbij aan de opvang van zwerfdieren en gewonde wilde dieren, het tegengaan van dierenmishandeling en verwaarlozing, publieks- en jeugdvoorlichting en politieke lobby.

Ook organiseert de Dierenbescherming verschillende acties om dierenleed te bestrijden. Zo houdt afdeling Utrecht Amersfoort regelmatig castratie- en chipacties, om de zwerfkattenpopulatie te verminderen. De gecastreerde dieren zullen immers niet nog meer kittens baren, die onnodig op straat of in het asiel terechtkomen. Zwerfkatten die nog niet te zeer verwilderd zijn, worden weer gesocialiseerd en herplaatst bij een liefhebbende eigenaar.

Omdat de Dierenbescherming geen structurele subsidie ontvangt, kan zij haar werkzaamheden alleen uitvoeren met financiële steun van het publiek. Daarom roept de Dierenbescherming iedereen op wat tijd vrij te maken om in de periode van 28 september tot en met 4 oktober te collecteren. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Nanette Lameijer op telefoonnummer 030 246 88 66.