Ingezonden persbericht


THE GLASSHOUSE/KEES ROORDA - In coproductie met Bellevue Lunchtheater

Na een theatrale installatie, een familiedrama, een radiohoorspel, een filosofische thriller begeeft schrijver/regisseur Kees Roorda zich op het snijvlak van de digitale snelweg en het theater. In Waterkou leren een oude stervende man en een jonge vrouw elkaar kennen in een soort niemandsland. In dit niemandsland kunnen ze elkaar niet zien. Wat ogenschijnlijk begint als een oppervlakkige kennismaking mondt uit in een wonderlijke vriendschap. Terwijl de stad gaat slapen, draait hun bestaan juist op volle toeren. En hoewel ze liegen over hun eigen identiteit, lijkt het erop dat ze in deze leugens meer waarheid vinden dan in het kille dagelijkse bestaan waaraan ze proberen te ontsnappen. Er ontstaat een merkwaardige intimiteit -misschien zelfs wel liefde, waaruit de karakters hoop en troost putten.

De voorstelling is geïnspireerd op de binnenwereld van mensen die op het internet op zoek zijn naar contact en warmte.

Spel: Hans Dagelet en Rixt Leddy,Tekst, concept en regie: Kees Roorda, dramaturgie: Cecile Brommer, vormgeving: Catherine Henegan, casting: Hans Kemna

The Glasshouse

The Glasshouse is een interdisciplinair, internationaal theatercollectief uit Amsterdam. Met veel compassie toont het gezelschap de worstelende, moderne mens die om warmte en acceptatie smeekt. Daarbij wordt gekozen voor opvallende, nieuwe theatervormen en vaak verrassende locaties. De afgelopen seizoenen speelde The Glasshouse onder meer de voorstellingen Titus Geen Shakespeare en Surrender. Het meerjarenplan 2009-2012 van The Glasshouse is afgelopen juni 2008 positief gehonoreerd.

Tournee: van 30 oktober 2008 t/m 7 februari 2009
Premiere: wo. 5 november 2008, Lunchtheater Bellevue te Amsterdam