Gemeente Rotterdam
Datum: 05 augustus 2008

Rotterdam: B EN W BERICHTEN COLLEGEVERGADERING VAN 5 AUGUSTUS

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (05-08) Het college heeft besloten twee aanvragen om planschadevergoeding van de eigenaren/bewoners van panden aan de Mathenesserlaan af te wijzen. Het college heeft zich hierbij laten adviseren door de Johan van Oldenbarneveltstichting. De reden voor de aanvragen is een verleende vrijstelling, op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), waardoor een vestiging van het Albeda College tegenover de woningen van de verzoeker mogelijk werd gemaakt.

2. (05-08) Het college heeft besloten de bezwaren op een vrijstellingsbesluit voor het voorbelasten van een terrein voor het bouwrijp maken van een perceel voor het businesspark Polder Schieveen alsnog gegrond te verklaren. Daarnaast heeft het college besloten het bestreden besluit te herroepen en de gevraagde vrijstelling te weigeren.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

* (05-08) Het college stelt de raad voor de Vogelstraat in Kralingen aan het openbaar verkeer te onttrekken voor de realisatie van het nieuwbouwplan Lusthofstraat. Deze onttrekking heeft geen gevolgen voor de verkeerscirculatie in de omliggende straten.

Schriftelijke vragen

(05-08) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

· Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid J. Strörmann (SP) over de voorgenomen samenwerking tussen woonzorgconcern Espria en facilitair dienstenverlener Asito.

Bezoekadres: Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012 / 3000 KP Rotterdam
Website: www.stadhuis.rotterdam.nl

Noot voor de pers:

E-mail: communicatie.bestuursdienst@bsd.rotterdam.nl

Fax: (010) 417 21 54

Telefoon: (010) 417 29 18