Ingezonden persbericht

at&T LANCEERT WERELDWIJDE 'Next-generation' utility Computing SERVICE

AT&T COMPUTINg PLATFORM, MONDIAAL IP-netwErk LEVERT DIENSTMOGELIJKHEDEN MET BETALING PER GEBRUIK AAN BEDRIJVEN

DALLAS (VS), 5 augustus 2008 - AT&T kondigt vandaag de wereldwijde lancering aan van AT&T Synaptic HostingSM. Dit is een wereldwijde hostingdienst van de nieuwste generatie voor utility computing bedrijven met gemanagede netwerkdiensten, security en opslag.

Een onderdeel van de in 2008 geplande wereldwijde investeringen van 1 miljard dollar, is de nieuwe utility computing service verworven van USinternetworking (USi). Deze combineert technologie met vijf IDC's in de VS, Europa en Azie. AT&T heeft in totaal 38 IDC's in zijn globale IP netwerk.

Deze grootse IDC's zullen geplaatst worden in Piscataway (New Jersey), San Diego (Californië), Annapolis (Maryland), Singapore en Amsterdam. Deze zullen functioneren als regionale toegangspoorten naar het AT&T netwerk. Deze zullen grootschalige computing- en on-demand diensten via gevirtualiseerde servers ondersteunen en service leveren via de IDC infrastructuur van AT&T. Extra IDC's zullen in de toekomst worden toegevoegd bij de regionale netwerkinfrastructuur om 'entreprise class' capabilities te kunnen leveren aan bedrijven in de VS en in het buitenland.

Een van de kenmerken van AT&T Synaptic Hosting is haar next-generation utility computing platform. Het platform maakt het mogelijk om verschillende hostingdiensten te leveren, die gebruik maken van het AT&T netwerk, zoals applicaties, computing resources van servers en beheer van data opslag. AT&T Synaptic Hosting zorgt ook voor toegewijde klantsupport die volledig wordt ondersteund door een end-to-end SLA (Service Level Agreement), die uniek is voor de branche.

Met deze oplossing kunnen bedrijven een verbeterde performance, grotere flexibiliteit en kostenbesparing bereiken. Het computing platform dat Synaptic Hosting mogelijk maakt, zal worden uitgebreid om vergelijkbare voordelen te leveren aan andere diensten in het , het AT&T portfolio. Een aantal voorbeelden is unified communications, de distributie van content, dynamische back-up en herstel, het opvragen van afbeeldingen in hoge resolutie zoals röntgenfoto's en CAT-scans, en vele andere softwarediensten op basis van abonnementen. Onderzoek van Gartner toont aan dat de grootte van de utility-gebaseerde services markt ongeveer $5 miljard was in 2007, en op een constante manier zal blijven groeien(1). Volgens Gartner is dit bedrag ongeveer gelijk aan de investering die de belangrijkste IT leveranciers hebben gedaan in de computing capaciteiten van dit jaar (2).

'De aankondiging van vandaag is wederom een voorbeeld van de inspanningen van AT&T om diensten en oplossingen van de nieuwste generatie te leveren aan bedrijven wereldwijd', zegt Ron Spears, voorzitter van AT&T Global Business Services. 'Het wereldwijde netwerk van AT&T zorgt in combinatie met ons krachtige computing platform voor de convergentie van netwerk- en hostingdiensten. Hiermee zijn bedrijven in staat om waar en wanneer ze maar willen applicaties te leveren aan eindgebruikers. Daarbij betalen ze enkel voor de werkelijk gebruikte capaciteit. In de huidige bedrijfswereld zijn een dergelijke flexibiliteit en kostenbesparing dringend nodig voor bedrijven die feilloos presterende websites en applicaties willen aanbieden aan hun eindgebruikers', aldus Spears.

Een voorbeeld van het gebruik van AT&T Synaptic Hosting is de officiële website van de U.S. Olympic committee (USOC). Teamusa.org is de nieuwe karakteristieke website van de USOC die fans van de Amerikaanse Olympische en Paralympische teams in contact brengt met de Amerikaanse atleten op hun reis naar de Olympische Spelen. De site bevat verhalen over de Amerikaanse Olympische en Paralympische atleten, kanshebbers voor selectie op de Spelen, blogs van atleten en sociale netwerkapplicaties. 'Fans van de Olympische Spelen van 2008 gaan online op zoek naar allerlei informatie over de Spelen en de atleten. Wij verwachten snel stijgend verkeer in de aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen van Peking. Na de Spelen zal die aandacht geleidelijk weer afnemen', zegt Damani Short, Chief Information Officer bij het USOC. 'AT&T Synaptic Hosting is ideaal om die variërende online vraag in verband met de Olympische Spelen op te vangen.'

Met zijn mogelijkheden op het vlak van utility computing is Synaptic Hosting van AT&T de ideale oplossing voor bedrijven met seizoensgebonden of onvoorspelbare bedrijfsbehoeften, of met grote schommelingen in het aantal eindgebruikers. Met deze dienst kunnen online retailers die zich voorbereiden op de eindejaarsperiode, werkgevers met jaarlijkse open inschrijvingen voor werknemersvoordelen, of bijvoorbeeld gamesontwikkelaars die online games aanbieden, hun eigen applicaties beheren (of ze door AT&T laten beheren), terwijl ze enkel betalen voor de IT-capaciteit die ze op dagelijkse basis gebruiken.

Naast functies inzake utility computing, biedt AT&T Synaptic Hosting het volgende:

* Een ruime selectie van dynamische opslag- en security mogelijkheden, waarmee bedrijven hun gegevens en assets kunnen beschermen.

* De mogelijkheid om de BusinessDirect(TM)-klantenportaalsite van AT&T te gebruiken om eenvoudig de capaciteit te beheren, user maintenance te regelen en toezicht te hebben op hun netwerkdiensten en de prestaties van hun virtuele IT-omgeving.

* Persoonlijke ondersteuning door teams van toegewijde, ervaren hosting- en applicatiespecialisten die vertrouwd zijn met de sector en de technische behoeften van de klanten.

* Monitoren van applicaties en rapporteringsmogelijkheden, die aansluit op de meeste clientsoftware die momenteel beschikbaar is in de sector.

* Eén enkele end-to-end SLA (Service Level Agreement) die de hele omgeving van de klant dekt.

'Bedrijven doen een beroep op dienstenleveranciers voor de hulp bij de ontwikkeling en het beheer van schaalbare toekomstgerichte infrastructuuromgevingen voor hun bedrijfskritieke applicaties', zegt Melanie Posey, Research Director bij het analistenbureau IDC. 'Aangezien de behoeften van eindgebruikers steeds dynamischer worden, hebben bedrijven flexibele leveringsplatformen nodig voor hun applicaties. Deze trend voedt de behoefte aan netwerkgebaseerde, on-demand mogelijkheden, zoals utility computing. De uitdaging voor dienstenleveranciers bestaat erin deze mogelijkheden om te vormen tot aantrekkelijke producten zodat bedrijven de oplossingen gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften. Synaptic Hosting is een voorbeeld van hoe beheerde diensten op een modulaire manier kunnen worden aangeboden, zodat efficiënte schaalbaarheid en leveringen op aanvraag mogelijk worden', aldus Posey.

Meer informatie over AT&T Synaptic Hosting is verkrijgbaar op www.business.att.com/hosting