Politie Zuid-Holland-Zuid

Grote brand in bedrijfsloods Dordrecht

Dordrecht, 05-08-2008 o Een brand heeft een bedrijfsloods aan de Rijksstraatweg in Dordrecht verwoest. De melding van de brand kwam binnen op dinsdagmiddag 5 augustus 2008 omstreeks 17.20 uur. Omwonenden belden het noodnummer met de melding dat zij grote rookontwikkeling zagen bij het industrieterrein. Daar stond inderdaad een loods van ongeveer 15 bij 30 meter in brand. De brandweer rukte met groot materiaal uit en zorgde dat de omliggende loodsen gespaard bleven. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand waarbij gekeken wordt of er iets misging met werkzaamheden binnen bij het autobedrijf.

De politie verzocht om een snelheidsvermindering op de rijksweg A16 die langs het bedrijfsterrein ligt. Zo reden de weggebruikers niet met volle snelheid door de rook. Metingen van de rook leverden gelukkig geen schadelijke stoffen op. Wel sloten een nabijliggend hotel en hamburgerrestaurant het terras. Rond 18.30 uur gaf de brandweer het sein dat de brand meester was.

Tijdens het bluswerk kwam een politiehelikopter. Dat was om twee redenen. De bemanning van de helikopter gaf aan het commando van de brandweer door hoe de toestand van de brand in de loods was zodat de brandweer gericht kon blussen. De helikopter gebruikte hiervoor een warmtebeeldcamera. Verder keek de bemanning van de helikopter van het Korps landelijke politiediensten hoe het met de verkeerssituatie in de omgeving was en of de rook overlast veroorzaakte.

De brandweer zette groot materieel in waaronder drie blusvoertuigen, twee uit Dordrecht en een uit s-Gravendeel, en een hoogwerker. Verder kwamen naar de brand onder andere diverse voertuigen met spullen waaronder een zogenaamde ademluchtcontainer. De brandweer heeft na het sein dat de brand onder controle is nog uren nodig voor het nablussen.