Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maandag 16 juni 2008

Mijzen Festival organiseert Kunstkamp voor jongeren van 16 t/m 21 jaar

Van 5 tot en met 10 augustus wordt voor jongeren van 16 t/m 21 jaar Kunstkamp georganiseerd. Via de thema's muziek en zang, dans en beweging en theater komen jongeren met deze verschillende kunsten in contact en kiezen elke dag een andere workshop die gegeven wordt door prominente kunstenaars.

Kunstkamp is een onderdeel van het Mijzen Festival en laat jongeren in contact komen met verschillende kunstuitingen. Jongeren uit de stad werken samen met jongeren uit de dorpen en wisselen hun ervaringen over kunsten en andere aspecten van hun omgeving uit. Maximaal 60 jongeren kunnen zich inschrijven voor Kunstkamp en krijgen de unieke mogelijkheid om te ontdekken waar hun kunsttalenten zitten en leren hoe zij via kunst kunnen communiceren. De jongeren werken iedere dag aan een persoonlijke tentoonstelling op een van de podia in de polder en dit resulteert in een gezamenlijke eindshow op de laatste festivaldag.

Mijzen festival 2008
Van concerten tussen de koeienstront tot dans in het weiland. Van windauto tot vliegerworkshops. En van een openluchtbios tot dauwtrappen en nachtwandelingen in de natuur. Drie bruggen geven toegang tot de Mijzenpolder: vijf dagen lang een intiem festivalterrein waar verbeelding vrij spel heeft. Op allerlei verrassende locaties zoals boerenschuren, slootkanten en polderschuiten kan jong en oud genieten van voorstellingen, workshops en tentoonstellingen. Het festival zal plaatsvinden in de hele Mijzenpolder en als thema 'de wind' en als ondertitel 'er waait wind door de polder'. Het is een CO2 neutraal festival. Bezoekers mogen in deze periode geen motorvoertuigen gebruiken in de polder en verplaatsen zich via paard en wagen, bootjes, fietsen en lopend.

Uniek in Nederland: 1 ticket voor alles

Onbezorgd van de gehele festivaldag genieten? Bestel dan de unieke dagkaart. Hiermee kunt u deelnemen aan de activiteiten van de middag én het avondprogramma bijwonen. Tussendoor kunt u genieten van het landschap op een van de relaxplaatsen onder het genot van een hapje of drankje. Bestel vanaf nu uw kaarten via de website, www.mijzen.nl

Meer informatie over het Mijzen Festival en de kaartverkoop vindt u op www.mijzen.nl 0-0-0-0-0