Ingezonden persbericht


14 juli 2008

Persbericht

Buddy Greene geeft
concerten in Nederland

Buddy Greene, één van de grote namen in de country gospelmuziek, komt in augustus naar Nederland voor drie concerten. Het is vele jaren geleden dat de Amerikaanse mondharmonicavirtuoos, zanger en songwriter ons land aandeed en furore maakte op het Flevofestival waar duizenden christelijke jongeren jaarlijks naar toe komen. Ook was hij te gast in diverse radio- en tv-programma's.

In zijn geboorteland is Buddy Greene een van de meeste gewaardeerde mondharmonicaspelers. Hij leerde spelen op dat instrument toen hij een baantje had als chauffeur bij een besteldienst. Onderweg bekwaamde hij zich op de mondharmonica en leerde gaandeweg het instrument heel goed beheersen. Hij heeft prachtige platen gemaakt met zowel klassieke als populaire stukken.

Ook als zanger, gitarist en songwriter heeft Buddy Greene zijn sporen verdiend. Hij schreef bijvoorbeeld samen met Mark Lowry het lied 'Mary did you know', dat inmiddels een kerstklassieker is en is opgenomen door vele beroemde artiesten zoals Kenny Rogers en Reba McEntire. Hij heeft diverse cd's opgenomen waaronder Rufus, een spontaan met vele vrienden live in de studio opgenomen album, dat in Amerika tot de beste akoestische country cd's van 2002 wordt gerekend.

De muziek van Buddy Greene is breed van stijl. Hij mixt country, bluegrass, folk, gospel en blues met gemak tot een eigen geluid dat zowel door het grote publiek als door collega's in het muziekvak wordt gewaardeerd.

Buddy Greene komt in augustus naar Nederland met Jeff Taylor, een van zijn muzikale vrienden. Het toerschema ziet er als volgt uit:

Dinsdag 5 augustus Woensdag 6 augustus Vrijdag 8 augustus "De Kroeze Danne" 'De Ark' 'De Betteld' Kappelhofsweg 4 Oranjestraat 2 Aaltenseweg 11 7495 RN AMBT-DELDEN 2651 DS BERKEL EN RODENRIJS 7021 HR ZELHEM

Kaartreservering: Kaartreservering: Kaarten aan 074-371111 0172-619640 deur verkrijgbaar www.dekroezedanne.nl www.mcms.nl www.betteld.nl

Alle concerten beginnen om 20.30 uur. Kaarten kosten ¤ 12,50 en zijn te bestellen of aan de deur verkrijgbaar bij de genoemde locaties. Voor verdere inlichtingen kunnen mensen bellen met Maranatha Christian Music Store in Bodegraven, telefoon 0172 - 619640 of per e-mail info@mcms.nl.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht