Politie Gelderland-Zuid

16-jarige bekent diefstal

Nijmegen, 05-08-2008 o Maandagmiddag trok een jongen die een fiets op zijn schouders droeg de aandacht van een surveillerende agent op de Jan de Wittstraat. Bij het zien van de politieauto zette hij de fiets neer en ging ernaast staan. Voldoende reden voor de agent om de jongen aan te spreken.

Tijdens de staande houding zag de politieman dat het om een damesfiets ging met het slot er nog om. Ook zag hij een kaartje aan de fiets hangen van de gemeente dat de fiets per eind augustus verwijderd zou worden vanaf de Van Schaek Mathonsingel. De jongen, van 16 uit Nijmegen, probeerde de agent op de mouw te spelden te dat hij deze fiets zelf daar gestald had, maar de sleutel was kwijtgeraakt. En omdat hij het zonde vond als de gemeente zijn fiets zou ophalen hij hem op de nek had genomen.

De agent geloofde het verhaal echter niet en hield de 16-jarige aan op verdenking van fietsdiefstal. Tijdens verhoor bekende de jongen de fiets inderdaad te hebben meegenomen.

Van wie is de fiets?
Een zoekslag in de systemen leverde nog geen bijbehorende aangifte op. De politie zoekt dus nog de rechtmatige eigenaar van de damesfiets, merk Cumberland, kleur blauw.
(08)