Ingezonden persbericht



Gartner: F5 leider in Application delivery Controllers kwadrant

Grootste marktaandeel in ADC s voor specialist in Application Delivery Networking

Schiphol-Rijk, 5 augustus 2008 F5 Networks, wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), staat in het leiderskwadrant van het Gartner Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers (ADC s). Dit meldt onderzoeksbureau Gartner in zijn rapport over het eerste kwartaal van 2008. F5 komt in het onderzoek naar voren als de wereldwijde marktleider op het gebied van ADC s.

In het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2008 voerde F5 de Gartner-ranglijst aan met een gemiddeld marktaandeel van 38,1 procent in de ADC-markt. Vooral in het Advanced Platform-segment (AP) scoorde F5 hoog. In het eerste kwartaal van dit jaar had F5 61,1 procent van de AP ADC-markt in handen. AP ADC-apparaten bevinden zich in een hoger segment en beschikken over geavanceerde Application Delivery-mogelijkheden en -intelligentie.

De belangrijkste leveranciers in de ADC-markt krijgen toegang tot het Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers. De toelating is gebaseerd op de compleetheid van visie en het vermogen die uit te voeren . Volgens het rapport zijn de topspelers de leveranciers die zich concentreren op het oplossen van de meest dringende applicatieproblemen van bedrijven. Daarnaast staat in het rapport dat een leider in het kwadrant een bedrijf is dat heeft laten zien dat het de markt naar zijn hand kan zetten. Het doet dit door het toevoegen van aanvullende productfunctionaliteit en door bedrijven bewust te maken van het belang van deze functies. Volgens Gartner bevindt de belangrijkste kennis van een leider zich op het vlak van AP ADC, dat zich richt op bedrijfsapplicaties. Het onderzoeksbureau verwacht van een leider dat hij een groot of groeiend marktaandeel heeft, met name in AP ADC s. Daarnaast is het belangrijk dat een groeiend aantal bedrijven kiest voor het aanbod van de bedrijven in dit kwadrant. Implementatie-expertise van complexe datacenterapplicaties is eveneens noodzakelijk om leider te worden in het Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers.

Bedrijven vertrouwen in toenemende mate op geavanceerde Application Delivery Networking-oplossingen. Het snel veranderende bedrijfsklimaat vereist een grote IT-flexibiliteit , zegt Dan Matte, senior vicepresident Marketing & Business Development van F5. Met de flexibele beveiligings-, beschikbaarheids- en optimalisatiemogelijkheden van een schaalbaar ADC-platform geeft F5 organisaties de volledige controle over hun bedrijfsvoering. F5 combineert het ADC-platform met een unieke samenwerkingsaanpak. Zo beschikt F5 over zijn eigen DevCentral-community en heeft het bedrijf nauwe banden met zijn applicatiepartners. Wij zijn erg blij met onze plek in het Magic Quadrant van Gartner. Voor ons is dit een duidelijke indicatie dat de aanpak van F5 voor Application Delivery Networking weerklank vindt in de markt en analistengemeenschap.

Het volledige Gartner-rapport over het Magic Quadrant is te vinden op www.f5.com/news-press-events/analyst-coverage/.

####

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.