Cap Gemini Nederland



Utrecht, 5 augustus 2008

De IND besteedt onderhoud en beheer huidige IT-landschap uit aan Capgemini Outsourcing B.V. en Logica

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) besteedt het onderhoud en beheer van het huidige IT-landschap uit aan Capgemini Outsourcing B.V. en ICT-en BPO-dienstverlener Logica. Het contract geldt voor een periode van maximaal 4, 5 jaar. Vijfentwintig IND-medewerkers hebben de mogelijkheid om op vrijwillige basis over te stappen.

Naast het onderhoud en beheer van het huidige IT-landschap ontwikkelen Capgemini en Logica een aantal applicaties en zijn zij ook verantwoordelijk voor het projectmanagement. Bij deze werkzaamheden zijn in totaal ongeveer 90 medewerkers betrokken. De aanleiding voor het uitbesteden van deze activiteiten ligt in het feit dat de IND ook in de komende jaren de continuïteit wil waarborgen van de bestaande informatiesystemen. In de afgelopen jaren heeft de krapte op de arbeidsmarkt geleid tot een groeiende inhuur van externe medewerkers. In de toekomst kan dit mogelijk leiden tot een continuïteitsrisico.

De opdracht betreft het onderhoud en beheer van het huidige IT-landschap, de zogeheten legacy-omgeving, voornamelijk in Progress, Visual Basic en ASP. De huidige legacy-omgeving wordt door de IND in de komende jaren uitgefaseerd in het kader van IND bij de tijd , een grootschalig vernieuwingsprogramma binnen de IND waarin de modernisering van de informatievoorziening een belangrijke rol speelt.